LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING


LORD OF THE RINGS – THE RETURN OF THE KING
Pán prstenů: Návrat krále
2. prosince 2017 v 18,00 hodin, O2 arena Praha

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si tento dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení na gigantickém filmovém plátně a za živého doprovodu 250členného orchestru, sborů a zahraničních sólistů.

Premiéra Oscary ověnčeného závěrečného dílu Pána Prstenů na filmovém plátně s plochou více než 150 metrů čtverečních a za doprovodu 250 členů symfonického orchestru, sboru a zahraničních sólistů, se uskuteční 2. prosince 2017 v pražské O2 areně. Angažmá přislíbil i jeden z nejslavnějších a nejobsazovanějších dirigentů v žánru živého hudebního doprovodu slavných filmových děl, Maestro Ludwig Wicki, kterého mělo české publikum možnost shlédnout a ocenit jeho práci s orchestrem a sbory při nedávném představení Amadeus Live.

Film Pán prstenů: Návrat krále, natočený podle knihy J.R.R.Tolkiena, měl v České republice premiéru 15. 1. 2004. Jeho návštěvnost dosáhla tři čtvrtě milionu diváků. Nádhernou hudbu k celé trilogii složil Howard Shore, který za ni obdržel hned dva Oscary (za Společenstvo prstenu a Návrat krále). Třetím Oscarem pak byla oceněna závěrečná píseň celé ságy Into the West, kterou nazpívala slavná Annie Lennox.

"Velký rozsah hudby vyžaduje symfonický orchestr, smíšený sbor, chlapecký sbor a instrumentální a vokální sólisty zpívající v Tolkienových literárních jazycích, ale samozřejmě i v angličtině", vysvětluje autor. "Moje první hudba k trilogii Pán prstenů, ke Společenstvu prstenu, byla začátkem mé cesty do Tolkienova světa a vždy budu mít k této hudbě i k samotnému zážitku zvláštní vztah", doplňuje Shore. Jeho vypravěčské umění se zde projevilo na plno a vytváří tak dokonale druhý plán příběhu. Styly a nástroje z různých koutů světa dokreslují a charakterizují jednotlivé prvky Tolkienovy ságy.

Vstupenky na koncert Pán prstenů: Návrat krále exkluzivně v síti Ticketportal.

Více info na www.facebook.com/jvagentura nebo na www.lordoftheringsinconcert.com

Top