JAZZ OPEN OSTRAVA SE BUDE LETOS KONAT UŽ PO JEDENÁCTÉ!

          JAZZ OPEN OSTRAVA SE BUDE LETOS KONAT UŽ PO JEDENÁCTÉ!
Jazz Open Ostrava 2016 bude dvoudenní a proběhne na dvou scénách. První festivalový den již tradičně pod širým nebem na nádvoří Slezskoostravského hradu a druhý rovněž pod otevřeným nebem a to v novém music klubu PJETKA.
Páteční program začne v 19h a vystoupí hvězdy jako Kinga Glyk - 18ti letá polská baskytaristka a vycházející hvězda jazzové a bluesové scény.
Melanie Scholtz – půvabná jihoafrická zpěvačka, která vás vedle charismatického zjevu zaujme svým nezaměnitelným zpěvem, muzikálností a originalitou.
A samozřejmě taky Billy Cobham - bubeník, skladatel, producent, pedagog a lékař,  který je jeden z nejdůležitějších a nejvýraznějších postav celé jazzové a jazzrockové historie. Jako zakládající člen Mahavishnu Orchestra (1970), společně s kytaristou John McLaughlinem a českým emigrantem Janem Hammerem, a poté s vlastní kapelou Spectrum, tvořili historii tohoto žánru.
Sobotní program začne už v 15:30 , kdy vystoupí například Ondřej Štveráček, jedna z nejvýraznějších postav nastupující jazzové generace v Česku. S vlastní kapelou, v níž hrají špičkoví jazzoví hráči české a slovenské scény, nahrál už dvě alba a koncertuje na všech důležitých jazzových destinacích střední Evropy,
Kapela RH Group kytaristy Rudyho Horvata. Hudba RHG bývá označována jako jazz/rock/fusion. RHG staví především na vlastním repertoáru, který zní také na posledním albu C 4. 
Rhythm Desperados - skupina složená z předních jazzových hudebníků s žánrově širokou bohatou hudební praxí. V jejich hře se mísí prvky funku, latin music a jazzu. Repertoár tvoří převážně skladby Borise Urbánka a je doplněn slavnými standardy. Kapela hostovala na jazzových festivalech a pódiích v Evropě, Maroku, Mexiku, New Yorku a nedávno také v Arménii.
Jana Koubková - už léta patří k předním osobnostem českého jazzu. Zúčastnila se mnoha festivalů nejen v Evropě, ale i na Kubě, Alžíru, Senegalu, Pobřeží Slonoviny, Libanonu, Izraeli, Maroku. Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se také výuce na seminářích. V Ostravě se představí se svým projektem „Smrt standardismu“, takže se máme na co těšit.
Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal
a nebo je můžete zakoupit on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!
Sleva pro studenty a důchodce (poživatel důchodu z důchodového pojištění), cena po slevě: dvoudenní vstupenka 300 Kč, jednodenní na 10.6. 250 Kč, jednodenní na 11.6. 150 Kč. Pozor, nárok na slevu je třeba u vstupu prokázat obecně uznávaným dokumentem.
Poskytované slevy jsou k dispozici na prodejních místech Ticketportal i přímo na ticketportal.cz - po výběru vstupenek zvolte slevu v nákupním košíku.
Další info:
Děti, které nedosáhly věku 11 let, vozíčkáři a držitelé průkazu ZTP/P VSTUP ZDARMA, vstupenky nejsou v distribuci, bude umožněn vstup na místě, bezbariérový přístup ANO                                                    
                                       

Top