SUMMER BALLET GALA - STÁTNÍ OPERA PRAHA

SUMMER BALLET GALA - PRAGUE
UNITED BALLET ARTISTS - ART WITHOUT BOUNDARIES
Baletní elita opět v Praze! "DANCE THROUGH LIFE … LIVE THROUGH DANCE"
Summer Ballet Gala
MEETING OF THE GENERATIONS


Bližší info a vstupenky SUMMER BALLET GALA

HVĚZDY - ÉTOILES - PRINCIPAL DANCERS - VÍTĚZOVÉ PRESTIŽNÍCH MEZINÁRODNÍCH BALETNÍ SOUTĚŽÍ

Arianne Lafita GonzàlvezHVĚZDA SUMMER BALLET GALA
International Guest Artist

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Arianne Lafita, Satanella

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Arianne Lafita, Satanella (Foto © Petr Šolar)


Narodila se v Matanzas na Kubě. Absolvovala na škole, která nese název Escuela Nacional de Arte v Havaně. V roce 1999 zvítězila v Mezinárodní baletní soutěži v Havaně, kde získala první místo.
Svou profesionální uměleckou kariéru zahájila v souboru Ballet Nacional de Cuba, pod vedením slavné Alicia Alonso. V roce 2005 se připojila jako primabalerína ke společnosti Ballet de Cuba, pod vedením Laury Alonso.
V roce 2009 se přestěhoval do Španělska, kde začala spolupracovat se souborem Victor Ullate Comunidad de Madrid.
Její repertoár zahrnuje různé známé úryvky (pas de deux) a populární celovečerní balety Labutí jezero, Spící krasavice, Louskáček, Don Quijote, Le Corsaire, Les Sylphides, Paquita, Bhakti, Satanella, Čajkovskij Pas de deux, Plameny Paříže, Harlequinade a mnoho dalších.
V březnu 2011 vystupovala v Miláně v rámci slavnostního projektu Díky Rudy, který vzdal hold světově uznávanému Rudolfu Nurejevovi. Zúčastnila se také akce Gala de Danza Barcelona 2011 a ve stejném měsíci vystupovala na známém festivalu Spoleto Festival 2011 - Gala Dance a v září ve stejném roce vystupovala na XVI. Mezinárodní baletním festivalu v Miami, USA. V lednu 2014 byla pozvána do Milána na mezinárodní galavečer Hvězdy baletu. V březnu 2014 vystupovala v Rusku na prestižní akci Perm World Ballet Star. V květnu 2014 byla hostem na slavnostním představení Miroslav Kůra Gala.


Vittorio Galloro HVĚZDA SUMMER BALLET GALA
International Guest Artist

SUMMER BALLET GALA PRAGUE 
- Arianne Lafita, Vittorio Galloro

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Arianne Lafita, Vittorio Galloro, Satanella (Foto © Petr Šolar)

Narodil se v Neapoli, v Itálii. V roce 1991-1992 navštěvoval baletní školu v San Carlo v Neapoli pod vedením Anny Razzi. V letech 1997-1998 studoval na Národní kubánské baletní škole, kde rovněž absolvoval.
Získal řadu mezinárodních ocenění. V roce 1997 druhou cenu a stříbrnou medaili a cenu Nejlepší pár na Mezinárodní baletní soutěži v Havaně. V témže roce získal druhou cenu a stříbrnou medaili na Mezinárodní baletní soutěži Vignale Danza v Itálii. V roce 2001 se zúčastnil soutěže Premio Roma, kde získal opět druhou cenu a stříbrnou medaili a cenu jako Nejlepší italský tanečník.
Pracoval v různých souborech. V Kubánském národním baletu v Havaně, Evropském baletu v Londýně, v Anglii, v Klasickém baletu v Reggio Emilia v Itálii a v dalších. Vystupoval v mnoha představeních na Kubě, v Mexiku, Brazílii a Dominikánské republice. V březnu 2011 se zúčastnil v Miláně slavnostního projektu Díky Rudy, který vzdal hold slavnému Rudolfu Nurejevovi. Zúčastnil se také akce Ballet Gala of Roma 2010 i známého festivalu Spoleto Festival 2011 - Gala Dance, kde vystupoval pod vedením Alberta Testy a Alesandry Ferri (významné primabaleríny). V září 2011 vystupoval na XVI. Mezinárodní baletním festivalu v Miami, USA. V letošním roce byl pozván do Milána na mezinárodní baletní galavečer, který nesl název Hvězdy baletu. V březnu 2014 vystupoval v Rusku na prestižní akci Perm World Ballet Star. V květnu 2014 byl hostem na slavnostním představení Miroslav Kůra Gala.


Katja Khaniukova HVĚZDA SUMMER BALLET GALA
První sólistka baletu Národní opery Ukrajiny
Junior Soloist v Anglickém národním baletu

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Ekaterina Khaniukova, LE CORSAIRE PDD

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Ekaterina Khaniukova, LE CORSAIRE PDD (Foto © Petr Šolar)


Narodila se v Kyjevě na Ukrajině. Studovala a absolvovala na kijevské Státní choreografické škole.
V roce 2007 byla přijata do Baletu Národní opery Ukrajiny, kde se stala první sólistkou (Principal Dancer) a v roce 2014 získala titul Junior Soloist v Anglickém národním baletu v Londýně.
Je vítězkou mezinárodních baletních soutěží. V roce 2005 získala první cenu a zlatou medaili na soutěži, která nese název Serge Lifar International Ballet Competition, dále v roce 2007 získala druhou cenu a stříbrnou medaili na soutěži Youth Ballet of the World Competition, v roce 2011 získala první cenu a zlatou medaili na Mezinárodní baletní soutěži v Soulu v Jižní Koreji a hned následující rok první cenu na Mezinárodní baletní soutěži v Istanbulu v Turecku.
Mladá talentovaná balerína dostala příležitost vystoupit v hlavních rolích ve známých a populárních baletech jako jsou Spící krasavice (role: Aurora i Princezna Florina v Pas de deux Modrý pták), Labutí jezero (dvourole: Odetta/Odílie), Louskáček (role: Klára), Korzár (role: Gulnare), Don Quijote (role: Kitri), Romeo a Julie (role: Julie) a další.
Je stálým hostem Lotyšské národní opery a hlavní role ztvárňuje i v souboru Ochi International Ballet v Nagoji v Japonsku.


Davit Galstyan
HVĚZDA SUMMER BALLET GALA

První sólista souboru Ballet du Capitole, Francie

SUMMER BALLET GALA PRAGUE 
- Davit Galstyan

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Davit Galstyan, Les Bourgeois (Foto © Petr Šolar)

Byla to jeho rodná země Arménie, kde David Galstyan studoval klasický tanec na Arménské národní baletní škole v Jerevanu.
V roce 2001 se účastnil soutěže Prix de Lausanne a získal Nurejevovo stipendium, aby v tréninku pokračoval na Royal Ballet School v Anglii. Účinkoval v repertoáru souboru Royal Ballet a v Birmingham Royal Ballet. O tři roky později na této škole absolvoval a byl angažován do souboru Ballet du Capitole v Toulouse ve Francii, kde nyní působí jako první sólista (Principal Dancer).
Jeho repertoár zahrnuje známé balety: La Bayadére (chor. Marius Petipa), La Sylphide (chor. August Bournonville), Korzár Grand Pas de deux a Don Quijote (chor. Nanette Glushak), Zkrocení zlé ženy (chor. John Cranko), Tarantella Pas de deux, Theme and Variations a Čajkovského Pas de deux (chor. George Balanchine), Carmen (chor. Davide Bombana), Por vos muero (chor. Nacho Duato) nebo Paganini (chor. Benjamin Millepied). Vystupuje také v choreografiích Jiřího Kyliána Sinfonietta a Petite Mort, Beethoven 7 (chor. Uwe Scholz), Nine Sinatra Songs (chor. Twyla Tharp) a v dnes již slavném díle Bena van Cauwenbergha Les Bourgeois a mnoho dalších.


Marian Walter HVĚZDA SUMMER BALLET GALA
První sólista baletu Státní opery v Berlíně (Staatsballett Berlin)

SUMMER BALLET GALA PRAGUE 
- Státní opera

SUMMER BALLET GALA PRAGUE - Státní opera (Foto © Petr Šolar)

Narodil se v Suhlu v Německu. Po absolutoriu Berlínské státní baletní školy roku 2000 začal spolupracovat s Bavorským státním baletem v Mnichově. Roku 2002 přešel do baletu Státní opery Unter den Linden a roku 2010 byl jmenován prvním sólistou Berlínského státního baletu. Získal řadu ocenění na mezinárodních baletních soutěžích (Vídeň / 2004, Helsinki / 2005 a Nagoya / 2005).
Jeho repertoár zahrnuje významná díla: Labutí jezero and Louskáček (chor. Patrice Bart), La Péri (chor. Vladimir Malakhov), La Sylphide (chor. Peter Schaufuss), Esmeralda (chor. Yuri Burlaka/Vasily Medvedev), Čajkovského Pas de deux (chor. George Balanchine), The Concert and Fancy Free (chor. Jerome Robbins), Ring um den Ring (chor. Maurice Béjart), Romeo a Julie (chor. John Cranko), Le Sacre du printemps and Le Parc (chor. Angelin Preljocaj), Peer Gynt (chor. Heinz Spoerli ), Popelka (chor. Vladimir Malakhov), Čajkovskij (chor. Boris Eifman) a mnoho dalších.

a další...

25.8.2014 19:30   Státní opera, Wilsonova 4, Praha 1   VSTUPENKY

-TH-

Top