STROMBOLI „30“

Stromboli vystoupí poprvé v O2 areně!

Vstupenky můžete zakoupitzde!

Kultovní skupina osmdesátých let Stromboli zahraje 4. 12. 2014 v pražské O2 areně. Půjde o jedinečný a neopakovatelný koncert oslavující 30 let od založení skupiny.

 
Stromboli vystoupí v původní sestavě v čele s jejím zakladatelem Michalem Pavlíčkem, Bárou Basikovou, Klaudiem Kryšpínem, Jiřím Veselým, Vendulou Kašpárkovou, Vilémem Čokem, Vladimírem Gumou Kulhánkem a Romanem Dragounem.

V rámci koncertu zazní průřez skladeb Michala Pavlíčka z alb Stromboli (1987), Shutdown (1989) i několik novinek. Návštěvníky čeká velkolepá show a především jedinečný zážitek být u jediného vzpomínkového vystoupení Stromboli.

Michal Pavlíček k tomu dodává: „Když jsem skládal hudbu pro tento projekt, zrovna jsem pročítal knihu o sopkách a sopečné běsnění mne fascinovalo. Stromboli se mi líbila, jak hrdě trčí z nekonečného moře a že je to jediná nonstop činná sopka v Evropě. Analogie sopky mi přišla vhodná - výbušná extatická hudba s náladovými vlnami. Ale zásadním  impulzem pro mne bylo moje osudové setkání s  Bárou Basikovou, která se pro mne stala stěžejní inspirací. Snažil jsem se dostat do hudby co nejvíc emocí a abstraktních pocitů. Byl to i takové snové vytržení z reality, prostě Veliké Lalulá.

Vstupenky na pražský koncert v cenách od 390,- Kč budou v prodeji od 9. 5. 2014 v síti Ticketportal. Pořadatelem koncertu Stromboli „30“ je Bestsport Arena, a.s., majitel a provozovatel O2 areny, která na jaře letošního roku oslavuje 10. výročí otevření arény.
 "Celý letošní rok je pro nás díky 10. výročí O2 areny výjimečný a výjimečný bude i tento koncert. 30 let od založení kapely, původní sestava a pouze jediný koncert. Těší nás, že bude právě v programové nabídce O2 areny," dodal její ředitel Robert Schaffer.

Top