JANA KRATOCHVÍLOVÁ & ILLUMINATICA v pražské Městské knihovně

<H2>MĚSTSKÁ KNIHOVNA V PRAZE UVÍTÁ JANU KRATOCHVÍLOVOU</IMG></STRONG>
Taktika Muzika a Městská knihovna v Praze
uvádějí XI. ročník cyklu Rebelující dámy české hudby


Jana Kratochvílová & Illuminatica
13.3.2014 19:30 (Čt)
Městská knihovna v Praze - Velký sál, Praha 1


Legendární, originální, obdivovaná i zatracovaná hvězda československé populární hudby na přelomu 70. a 80. let minulého století. Originální kostýmy a doplňky, nezaměnitelný hlas neuvěřitelného registru od něžného sopránu po metalové hloubky. I díky bytostně přirozené pohybové kultuře, výrazné mimice, smyslu pro humor a zájmu o mystiku působila Jana Kratochvílová na naší hudební scéně jako neuchopitelné zjevení. Začínala s Country Beatem Jiřího Brabce, zpívala u Petra Hanniga, Josefa Laufera, s Jazz Q Martina Kratochvíla
<H3>JANA KRATOCHVÍLOVÁ LONI VYPRODALA MĚSTSKOU KNIHOVNU</IMG></FONT>a Kroky Františka Janečka.

V roce 1979 založila vlastní skupinu Motor s bluesově-rockovým soundem a od roku 1981 zpívala s kapelou Heval, která se průkopnicky věnovala kombinaci rocku a reggae. Svým spontánním projevem, výstředními kostýmy a líčením často předbíhala dobu a značně provokovala tehdejší režim. Dočkala se omezování své umělecké činnosti a zákazů vystupování.
V roce 1983 směla vycestovat na hudební festival do Irska a poté jí byl našimi úřady znemožněn návrat zpět. Od té doby žije v Londýně a do své rodné vlasti přijíždí koncertovat.

V roce 2004 úspěšně vystoupila v rámci I. ročníku cyklu Rebelující dámy české hudby a loni se vrátila, aby vyprodaným koncertem zahájila X. jubilejní ročník. Pro letošní koncert chystá své nejslavnější hity jako V stínu kapradiny, Copánky, Publikum tvé jsem já a také novější skladby.

Vstupenky můžete zakoupit a vytisknout
též on-line přímo na ticketportal.cz - HOMEtickets!!


13.3.2014 19:30 (Čt)    Městská knihovna v Praze - Velký sál, Praha 1     VSTUPENKY



ZTP/P info:

sleva ZTP/P 50%, doprovod (jedna osoba) se slevou 50%
pro vozíčkáře vyhrazeny přístavky bez další slevy, bezbariérový přístup zajištěn
rezervace vstupenek ZTP/P:
+420224091439,
rezervace@ticketportal.cz

-TH-

Top