HENRY LEE FEST v Brně startuje první ročník už v sobotu 14.9.!

Henry Lee Fest
14.9.2013 od 17 hodin  Tovární hala Zbrojovka Brno, Lazaretní 7
Info: https://www.facebook.com/events/589122791117568/

Již příští sobotu 14.9.2013 se v 17 hodin otevřou brány tovární haly Zbrojovka na Lazaretní ulici v Brně, aby její industriální prostory hostily první ročník alternativního festivalu kapel, které mají sdělení - Henry Lee Festu.

Hudební produkci na hlavním pódiu v 18 hodin odstartuje HC-crossoverová formace Našrot z Havlíčkova Brodu. Tato čtyřčlenná kapela fungující od konce 80. let je stále aktivní, koncertuje po ČR a na svém kontě má 7 alb. Po Našrot za mikrofony nastoupí legendární Plastici. Skupina The Plastic People Of the Universe vznikla v roce 1968 a jejich tvorba ovlivněná v začátcích zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou se stala jednou z nejoriginálnějších na nejen české rockové scéně.

Indierockoví Please The Trees letos získali Anděla v kategorii alternativa za své třetí album A Forest Affair. „Silný vliv klasického folku a country prolíná tradičními i moderními odrůdami rocku, minimalismem a zvukovým uměním. Je to právě smysl pro zvuk plus vším prostupující a vše sjednocující silná melancholická nálada, co činí z Please The Trees cosi výjimečného na domácí rockové scéně," napsal recenzent alba v Deníku. Je tedy na co se těšit. Po Please The Trees poněkud přitvrdíme s pětičlennou brněnskou partičkou My Dead Cat, která nám bude vyprávět pohádku o tom, jak pejsek a kočička dělali dort: „Vzali punk, hardcore a rock´n´roll a míchali to dohromady…“  Pokud vás zajímá pokračování, budete asi muset přijít na festival Henry Lee Fest.

My Dead Cat přichystají půdu pro posledního českého hosta, skupiny Sunshine. Představovat je by bylo nošením dříví do lesa, takže zmíníme snad jen to, že na Henry Lee Festu vystoupí o půlnoci. Program na hlavním pódiu uzavřou o poznání „elektroničtější“ Noblesse Oblige z Berlína.

Druhé pódium bude odpočinkovou alternativou k hudební smršti na hlavní scéně, i když ani zde hudbě zcela neuniknete. Promítat se zde budou filmy Patti Smith, Autoluminescent Rowland S. Howard, Control – Joy Division a Sonic Youth. Na projekce naváže živý koncert brněnských Black Burley a po nich zde vypukne párty s berlínským producentem, remixérem a DJem Steve Morellem a brněnským matadorem Javasem.

O občerstvení nejen k filmové produkci se postará tým Café Biograf, v jejichž nabídce najdete expresso, kávové speciality, čokoládu, čaj, Macarons, slané Quiche a ve venkovním stánku s jídlem si budete moct pochutnat na hamburgerech (hovězí hrudí maso), cheeseburgerech, baconburgerech, hranolkách, cuketových hranolkách či polévce. V areálu festivalu bude samozřejmě také několik plně zásobených barů.

Lineup
Hlavní stage
18.00 Našrot (Havl. Brod)
20.00 Plastic People Of The Universe (Praha)
21.30 Please The Trees (Praha)
22.45 My Dead Cat (Brno)
00.00 Sunshine (Tábor)
01.30 Noblesse Oblige (Berlin)

2. stage Café Biograf
17.00 otevření
18.00 projekce Patti Smith
19.00 projekce Autoluminescent Rowland S. Howard
20.30 projekce Control - Joy Division
22.00 projekce Sonic Youth
23.00 Black Burley live koncert+doprovodná hororová projekce
00.30 Dj Steve Morell
02.30 Dj Javas

Předprodej vstupenek přímo ZDE!

Top