ROCK FOR CHURCH(ill) 2013

ROCK FOR CHURCH(ill) 2013
30. – 31. 8. 2013
Vroutek
www.rfch.cz

NA FESTIVAL ROCK FOR CHURCHILL LETOS PŘIJEDOU THE QEMISTS,
ANTHONY B, THE HERBALISER, MOVITS!, PRAŽSKÝ VÝBĚR, TATA BOJS
A MNOHO DALŠÍCH

 

 

 

Hudební festival Rock for Churchill už má hotový kompletní program hlavního pódia. Ze zahraničí letos přijedou The Qemists, The Herbaliser, Che Sudaka, Anthony B, Movits! a Donots. Z domácích kapel se v severočeském Vroutku ukáží Pražský výběr, Tata Bojs, Polemic, United Flavour, Sto zvířat, Pipes and Pints a mnoho dalších. Již 14. ročník festivalu proběhne na konci prázdnin 30. a 31. srpna.

I letos se Rock for Churchill rozkročí žánrově pěkně doširoka, jak je ostatně jeho dobrým zvykem. V přírodním areálu na Myslivně se ukáže šest zahraničních kapel a špička české hudební scény. Tancechtivé návštěvníky uspokojí vrchovatě britský elektronický uragán The Qemists, který mixuje naživo tak nadupaný koktejl drum and bassu, rocku a dubstepu, až z toho jde hlava kolem. Jejich krajani The Herbaliser, průkopníci živě hraného hiphopu, funku a soulu, dají návštěvníkům ochutnat peprnou směs groovů okořeněnou kořením „made in Ninja Tune“. Ze Španělska přiletí revolucionáři Che Sudaka, kteří bývají často přirovnáváni k jejich slavnějšímu kolegovi Manu Chao, s nímž ostatně už párkrát spolupracovali. Reggae scéna bude mít letos velkého reprezentanta v podobě jamajského hitmakera Anthony B. Fanoušci tvrdších stylů si přijdou na své přinejmenším při vystoupení německé punk-rockové kapely Donots, která letos slaví 20 let na evropské scéně. A že severní vítr je opravdu krutý, přijede dokázat švédské trio Movits!. Jejich našlápnutý mix electro swingu s hiphopem dobývá pódia po celém světě a my budeme konečně mít příležitost vidět je i u nás.

Rock for Churchill letos přivítá i jednu z opravdových legend české hudební scény Pražský výběr. Ten absolvoval vloni ve své obnovené původní sestavě velkolepé halové turné a ve stejném složení, tedy s dvěma bubeníky, vystoupí i na pódiu ve Vroutku. Na Rock for Churchill se budou letos slavit hned dvojí kapelní narozeniny. Tata Bojs přivezou v rámci turné k 25. výročí speciální scénu a slavit bude i slovenský Polemic, který letos kroutí už 20. sezónu! Nové desky představí návštěvníkům festivalu Prago Union s kapelou Livě Band, Skyline, Xavier Baumaxa a také nová downtempová parta Android Asteroid. Dále se můžete těšit na oblíbené United Flavour v čele se španělskou frontmankou Carmen, punk-rockové Pipes and Pints, kteří si střihnou ve Vroutku premiéru, a také Sto zvířat, Sunshine, Plexis nebo Loco Loco.

Na letošním Rock for Churchill nebude chybět ani DJ stage, v rámci které si budou moci návštěvníci užít od odpoledních do časných ranních hodin beaty od drum and bass, break beatu, electro house až k dancehallu a reggae. Program DJ stage pořadatelé zveřejní ke konci května.


KAPELY HLAVNÍ STAGE:
The Qemists (UK), The Herbaliser (UK), Che Sudaka (ESP), Anthony B (JAM), Movits! (SWE), Donots (DE), Pražský výběr, Tata Bojs, Polemic (SK), United Flavour, Sto zvířat, Prago Union  + Livě Band, Xavier Baumaxa, Sunshine, Skyline, Pipes and Pints, Plexis, Android Asteroid, Loco Loco

Videa:
The Qemists http://youtu.be/AOvDvAUr-So
The Herbaliser http://youtu.be/DYUpAekG7jc
Che Sudaka http://youtu.be/umfHJuQNQOo
Anthony B http://youtu.be/qJlAANOTQjE
Movits! http://youtu.be/LnaeImQ0TSg
Donots http://youtu.be/ZEkosw3aW-M
Pražský výběr http://youtu.be/Zf1bdZ6PM9A
Tata Bojs http://youtu.be/mn6kSm_lWWQ
United Flavour http://youtu.be/oOkChNKh9Sc
Prago Union http://youtu.be/W9hHOirFxdo


www.rfch.cz
www.facebook.com/rfchfest
www.twitter.com/rfchfest

Top