LA DISPUTE, TITLE FIGHT, MAKE DO AND MEND a INTO IT. OVERT IT - špička amerického post-hardcore v Praze!

NA PRAŽSKOU SEDMIČKU DORAZÍ ŠPIČKA SOUČASNÉHO AMERICKÉHO POST-HARDCORE

Vynikající zážitek způsobený nebývalou koncentrací parádní muziky čeká v pondělí 1. října návštěvníky pražského klubu 007. Představí se v něm několik intertpretů, na špičkové úrovni reprezentujících současnou podobu post-hardcore. Nutno dodat, že je tím myšlena původní, z punk-rocku a tradičního ema vycházející forma tohoto žánru, a nikoliv špatný death metal, zmixovaný s nudnými goth-popovými refrény.

Jako největší tahák večera jsou prezentováni v posledních několika letech velkou pozornost na sebe poutající LA DISPUTE z Grand Rapids ve státě Michigan. Jejich tvorba připomíná současnější verzi klasického post-HC a la At The Drive-In nebo Thursday, je ale obohacena o elementy moderního, tvrdšího a chaotičtějšího hardcore, typického např. pro interprety z labelu Deathwish Inc. Výsledkem je enormně emotivní a dynamická, výbušná hudební směs, která v určitých momentech nechá vzpomenout na klasiky žánru jako Still Life, Downcast, Grade, 108, Mineral či Elliott.

Pro nemalé množství návštěvníků budou ale hlavním lákadlem TITLE FIGHT, vracející se na 007 po deseti měsících. Tato parta mladíčků z Pennsylvánie si rychle získala po celém světě spousta příznivců napříč generacemi, a to zejména pro svou zálibu v osvědčených, a někdy i polo-zapomenutých klasikách punk-rocku a ema. Zatímco jejich první album “Shed” neskrývalo inspiraci v melancholických nášupech od Saves The Day, Quicksand, Lifetime nebo Inch, čerstvá novinka “Floral Green” jde ještě dál do historie, a míchá v sobě vlivy Jawbreaker, Drive Like Jehu, Sunny Day Real Estate, Fugazi a dokonce Sonic Youth.

Dalšími účinkujícími budou MAKE DO AND MEND z Connecticutu, kteří se orientují na rockovější sound, připomínající tvorbu jejich kolegů z Hot Water Music, Texas Is The Reason, Brand New, Hot Rod Circuit, Crime In Stereo nebo Polar Bear Club...zkrátka poctivý rock s punkově melancholickými harmoniemi a emotivními aranžemi. Kapela vydala mimo jiné split-EP s populárními Touché Amoré a v roce 2010 debutové album "End Measured Mile". Jeho následovník, nazvaný "Everything You Ever Loved" spatřil světlo světa 19. června tohoto roku.

Celý večer otevře Evan Weiss z Chicaga se svým akustickým projektem INTO IT. OVER IT. Evan se zhostí úkolu nastolit pro celý večer tu správnou melancholickou náladu, a nechá vzpomenout na další typické “emo-folkaře” jako Secondhand Serenade, Dashboard Confessional, One Line Drawing, Anchor & Braille, I Can Make A Mess Like Nobody's Business, The Color Fred…i na Jeremyho Enigka, nebo Rockyho Votolata.


Pondělní koncert na 007 začne již před 19. hodinou a skončí úderem desáté. Vstupenky na něj zatím stale seženete přímo ZDE!

Top