34th INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL PRAHA

REDUTA JAZZ CLUB
Národní 20, Praha 1
3.10. - 20.10. 2012

Bližší info a vstupenky
na 34th INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL PRAHA   zde

Vstupenky můžete zaplatit též on-line na Internetu a ihned
vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!
Tickets are available on Ticketportal sales points
or on-line - pay and print at home or office - HOMEtickets!!


Umělecká agentura Pragokoncert Bohemia a.s. pořádá ve dnech 3. až 20. října 34. ročník Mezinárodního jazzového festivalu Praha, nejstaršího jazzového festivalu pořádaného v České republice.

Během devatenácti večerů se v legendárním jazzovém klubu Reduta návštěvníkům festivalu představí umělci ze všech světadílů, přední české i světové big bandy, zkušení interpreti i mladé talenty. Pro návštěvníky je připraven program během kterého zazní vše od klasického jazzu až po rytmy brazilské samby, funky, pulzující groove neo-bop nebo jazz s africkými hudebními kořeny. 
Slavnostního zahájení festivalu se ve velkém stylu zhostí dne 3. října Golden Big Band Prague společně s vycházejícími hvězdami mladé pěvecké generace. První dny budou ve znamení výrazných žen – můžete těšit na vystoupení vycházející hvězdy americké jazzové scény, pohledné Aubrey Johnson, pulzující groove neo-bop z německé dílny Nicole Johänntgen nebo šarmantní a cenami ověnčené Melanie Scholtz z Jižní Afriky, která nepřestává svým úžasným hlasem uchvacovat posluchače po celém světě. V rámci svého celosvětového turné k nám rovněž zavítá nadějná saxofonistka Nicole Jo a se svým novým přístupem k českému jazzu diváky překvapí jedna z nejvýraznějších českých jazzových osobností Eva Emi.
Následovat bude rytmický jazz jejich mužských protějšků - Robert Balzar se svým triem představí zbrusu nové autorské skladby pro nové CD, Adriano Trindade & Los Quemados roztančí sambou Redutu a jedním z vrcholů festivalu bude vystoupení skvělého kanadského trombonisty  Darrena Sigesmunda, který získal mnoho cen nejen jako instrumentalista, ale i za kompozice jazzových skladeb. Joe Kučera představí svůj nový projekt hudby čtyř kontinentů Roger Dodger. Populární funky, tentokrát s nádechem rytmů nejstaršího kontinentu, zahraje baskytarista z Mosambiku Carlos Dalelane. Druhý festivalový blok ukončí svými hudebními lahůdkami Big Band Theory Filipa Jeníčka.
Stejně jako loňský rok nám bude ctí uvítat další českou legendu neodmyslitelně spojenou s Redutou. Na 33rd IJF exceloval Milan Svoboda s jeho večerem "From Solo Piano to Bigband". Tentokrát se můžete těšit na Jiřího Stivína. Mág dechových nástrojů připravil tento koncert jako intro k jeho nadcházejícímu životnímu jubileu, které v listopadu oslaví třemi hudebními večery v Redutě (70x Stivín).
Mezinárodní uskupení v sobě mají zvláštní kouzlo dané původem a temperamentem jeho členů. Vzniká tak vytříbený zvuk, díky němuž se v zahraničí po boku velkých hvězd prosadilo mnoho českých muzikantů a hudebních skladatelů. Přesvědčíte se o tom při koncertech Ephemeric Quartet, 4JAZZ a vítěze evropské Jazz prix Miroslav Hloucal Quartet. Rakouští sourozenci Phishbacher Brothers znovu spojili svoje kariéry a po pěti letech předvedou žánrový návrat po anabázích v Austrálii a dalších zemích.
Rovněž jsme poctěni, že se po roce vrací Uwe Plath se svým projektem East West European Jazz Orchestra. Opět budete okouzleni jedinečnou zpěvačkou Dian Pratiwi z Bali a čtyřmi desítkami vynikajících světových muzikantů. Festivalová špička smaže rozdíl mezi podiem a hledištěm, mezi hudebníky a posluchači.
Nezapomněli jsme ani na mladou generaci českých muzikantů. Jako festivalové intro se představí Jan Fečo Quartet, vítěz české soutěže Czech Jazz Contest 2012
S 34th IJF se rozloučíme zase Big bandem. Liberecký ansámbl, vedený zkušeným Rudolfem Mihulkou dokáže, proč jsou big bandové show v Redutě tak oblíbené.



34. ročník jazzového festivalu překvapí svou hudební a kulturní pestrostí, která bude ještě více umocněna atmosférou proslulého jazzového klubu Reduta, jehož komorní prostory nenapodobitelně vtáhnou posluchače do dění na pódiu a dopřejí tak i těm nejnáročnějším návštěvníkům festivalu nezapomenutelný hudební zážitek.
Top