EVERY TIME I DIE + CANCER BATS + SET YOUR GOALS + MAKE DO AND MEND ve Futuru

PRAŽSKÉ FUTURUM ROZEZNÍ PARÁDNÍ NÁŘEZ V PODÁNÍ ČTYŘ SKVĚLÝCH KAPEL

Středa 9. května je dnem, který by si měl do svého diáře poznamenat každý fanoušek hardcore, pop-punku, southern-rocku a spousty dalších odnoží rychlé, tvrdé a především hlasité muziky. V pražském klubu Futurum se totiž sejde natolik kvalitní a atraktivní kombinace kapel, že se bude jednat o událost takřka výjimečného významu, srovnatelnou naposledy snad se společným koncertem Anti-Flag, Alexisonfire, Four Year Strong a The Ghost Of A Thousand v říjnu roku 2009. Ale pojďme si popořadě vyjmenovat, kdo všechno v onen středeční večer vystoupí.

Jedinou kapelou večera, která nepochází z USA, jsou kanadští CANCER BATS. Ti v ČR vystupovali již tolikrát, a mají u nás tak početnou základnu příznivců, že je není třeba nějak zevrubně představovat. Nepodléhejme však iluzi, že Cancer Bats nepředvedou nic nového - před necelým měsícem totiž vydali čerstvou albovou novinku, nazvanou "Dead Set On Living", která podle jejich vlastních slov mixuje tradiční hardcore s indie-rockem a blues... Pravdou ovšem je, že úvodní singly tomu příliš nenasvědčují, a že Cancer Bats opět drtí do posluchačů nemilosrdný "dřevorubecký" kravál, jak se na ně ostatně sluší a patří.

S další vystupující partou se splní sen mnoha místních příznivců rychlého a melodického hardcore-punku, kteří na klubové vystoupení ze San Francisca pocházejících SET YOUR GOALS čekali více než pět let. Ne snad, že by kapela nejezdila do Evropy, ale našim končinám se jaksi stále vyhýbala. V roce 2008 si padla do noty s kultovním labelem Epitaph, u něhož stačila vydat již dvě alba, a v současnosti pracuje na novém materiálu. Jejich muzika je perfektní směsí stylů od Gorilla Biscuits přes Good Riddance, H2O, Rise Against, New Found Glory až po Four Year Strong, zkrátka energie jak z jaderného reaktoru...

MAKE DO AND MEND z Connecticutu se orientují na rockovější sound, připomínající tvorbu kolegů z Hot Water Music, Brand New, Hot Rod Circuit, Crime In Stereo nebo Polar Bear Club...zkrátka poctivý rock s punkově melancholickými harmoniemi a emotivními aranžemi. Kapela vydala mimo jiné split-EP s populárními Touché Amoré, následované v roce 2010 debutovým albem "End Measured Mile". Jeho následovník, pracovně nazvaný "Everything You Ever Loved", má spatřit světlo světa 19. června - tedy přesně v den, kdy v Praze vystoupí dvě skupiny s Make Do And Mend zásadně spjaté, totiž Hot Water Music a La Dispute. Zajímavá shoda okolností...

Středeční koncert nemá v reálu žádného "headlinera" - každá vystupující kapela zláká k jeho návštěvě určitý počet diváků. Oficiálně jsou však v rámci všech evropských dat jako headliner prezentováni EVERY TIME I DIE z Buffala. Tito ostří hoši tvoří totiž jako kapela už poměrně dlouhých 14 let, během nichž stihli vyprodukovat slušný počet šesti řadových alb. Poslední dvě z nich byla rovněž vydána na Epitaph Records, a to přestože tvorba E.T.I.D., působící jako jakási šílená směs Glassjaw, Refused, The Bled, The Bronx a Protest The Hero, určitě nezapadá do typické žánrové kategorie jejich vydavatele. To ale jasně svědčí i o potenciálu kapely, jejíž popularita neustále narůstá, a to určitě i díky velmi povedenému albu "Ex Lives", vydanému před dvěma měsíci. Zda se E.T.I.D. podaří jeho magičnost přenést i na pódium při svém živém vystoupení, o tom se budeme moci přesvědčit již ve středu večer.

Vstupenky seženete až do středečního poledne v síti Tickeportal, případně pak i v den konání na místě. Klub FUTURUM se otevře pro návštěvníky v 19 hodin, Make Do And Mend zahájí svým vystoupením celý koncert o půl hodiny později.

Top