CZECH JAZZ CONTEST - FINÁLE SE BLÍŽÍ

REDUTA JAZZ CLUB
Národní 20, Praha 1

REDUTA JAZZ CLUB – PROGRAM




VE TŘETÍM KOLE SOUTĚŽE CZECH JAZZ CONTEST 2012 SE V REDUTĚ
OPĚT PŘEDSTAVILA ČTVEŘICE MLADÝCH JAZZOVÝCH KAPEL !

Mezi soubory S GUSTEM, M.K. COLLECTIVE, KIKINA B. a PERSONAL HIGHWAY vybírala finalistu porota složená z vynikajících hudebníků: skladatele a pianisty Milana Svobody, basisty Josefa Feča a kytaristy Libora Šmoldase.
Všechny soutěžní ansámbly spojovala značná žánrová otevřenost a ukotvenost v spíše moderním jazzu 70. a 80. let. Redutou zazněly tóny swingu, be-bopu, funky, fusion ale i experimentální hudby či metalu. Bylo vidět, že současná mladá generace se ráda otevírá hudebním vlivům bez omezní žánrů a neomezuje se pouze na jazzovou tradici. Většina skladeb byla autorská, což se setkalo s velkými sympatiemi poroty.
Všechny zůčastněné soubory prokázaly opravdu vysoký standard a téměř profesionální vyspělost ať už co se týče aranžování, skladeb či improvizace a snadno si získaly téměř vyprodanou Redutu.
Kapela S GUSTEM zahrála 6 původních skladeb převážně ve stylu funky. M.K. COLLECTIVE prokázal široký žánrový záběr od swingu po jungle. PERSONAL HIGHWAY se pohybovala na hranici experimentu a filmové hudby.
Porotu i obecenstvo si však nejvíce získalo vystoupení skupiny KIKINA B ve složení Kristýna Bártová (klávesy), Tomáš Fuchs (kytara), Zbyněk Polívka (tenor sax), Martin Linhart (bicí) a Matěj Havlíček (baskytara). Všechny skladby byly původní a osobité. Stylově blízko Electric Bandu Chica Coreai. Zahrané s energií, přesností, nápaditostí, výbornou dynamikou a upřímností. Všichni členové kapely prokázali cit pro jazzovou hudbu a nadstandardní instrumentální a improvizační schopnosti.

KIKINA B se tedy připojí k již jistým finalistům JAN FEČO QURTET a JAN STEINSDORFER TRIO. Další úterý a středu se k nim přidá vítěz 4. semifinálového kola a tzv. divoká karta a všichni vzájemně změří síly ve velkém finále 17.3. v Redutě!

Pokud chcete poznat Redutu i z jiné strany, přijďte, hlasujte a především podpořte mladé kapely na začátku trnité, složité, ale také otevřené hudební kariéry.

Akce se koná za podpory Hlavního města Prahy.
Ceny do soutěže věnovaly společnosti Kytary.cz, Music City, Olympus, Pivovar Svijany, Vinařství Galant a International Free Zone.
Více informací a možnost hlasování najdete na facebooku nebo na
http://www.redutajazzclub.cz/

Bližší info a vstupenky na CZECH JAZZ CONTEST   zde

Top