PAUL VAN DYK A VRCHOLY JEHO KARIÉRY

PAUL VAN DYK
15.6.2012 KAJOT ARENA, Brno
start : 18:00
konec : 06:00

Vstupenky na PAUL VAN DYK - EVOLUTION WORLD TOUR 2012   zde
EXKLUZIVNĚ V SÍTI TICKETPORTAL!

Jeden z nejslavnějších DJs světa, hudební producent,  remixér a šéf vydavatelství Vandit  - Paul van Dyk - se vrací do České republiky!
Po dvou letech se vrací sympaťák z Německa na místo činu a potěší příznivce kvalitní elektronické hudby vystoupením na brněnské Citadele v pátek 15.6.2012. Tato party má za sebou bohatou minulost, přičemž za své obnovené existence od roku 2009 hostila např. ikonu elektroniky Svena Vätha nebo skokana v žebříčku DJmag Deadmau5.


Již za tři měsíce zavítá Paul van Dyk v rámci svého turné k novému albu Evolution do brněnské Kajot arény, a proto je na místě, abychom vám tuto DJskou celebritu v krátkosti představili. Respektive původní záměr byl představit vám Paul van Dyka jen v krátkosti, ale brzy jsme zjistili, že je to prakticky nemožný úkol, protože jeho kariéra je velmi pestrá plejáda úspěchů a splněných snů, o kterých se nedá napsat prostá rešerše. Ostatně posuďte sami...
Nominace na cenu Grammy, každoroční umístění mezi nejlepšími DJs světa dle většiny žebříčků a dvojnásobný světový DJ číslo 1 dle ankety DJ Magu "Top 100 DJs poll". Není mnoho světových stálic, které by pracovaly tak tvrdě a držely se mezi nejlepšími stejně dlouho jako Paul van Dyk, který vyprodává haly a zásadní festivaly na všech obydlených kontinentech. Pokud máte rádi čísla, tak vězte, že má na svém kontě více než 3 miliony prodaných desek a každý rok obletí ve svém tryskáči planetu Zemi takřka 16x dokola!
A v číslech pokračujeme – na Silvestra roku 2008 zahrál Paul van Dyk davu v brazilském Rio de Janeiru, který čítal přes 1 milion lidí.
Podílí se také na produkci hudby k počítačovým hrám a spolupracuje s jednou z nejprestižnějších společností v tomto oboru – EA Games. Pokud paříte hry jako jsou například známé Mirror’s Edge nebo Grand Slam Tennis, tak vám k tomu hraje hudba právě od berlínského hudebního architekta s úsměvem dokořán.
Van Dyk se nebrání ani remixům a ne ledajakým remixům! Známý je jeho remake skladby z filmu Temný rytíř, kterou v originále složil nejuznávanější filmový hudební producent současnosti Hanz Zummer. Paulovo jméno jste mohli spatřit i na remixech pro Depeche Mode, Justina Timberlaka nebo zlobivé školačky Britney Spears.
Na albu In Between z roku 2007 pak můžete slyšet jeho kolaboraci s Davidem Byrnem nebo Jessicou Sutta z Pussycat Dolls.
Pokud během televizních reklamních pauz nepřepínáte mezi kanály, tak jste možná van Dykovi skladby slyšeli i ve spotech na Motorolu (za ten získal dokonce ocenění), HBO, Land Rover nebo Jeep.
Je také velmi angažovaný v politické sféře a snaží se přispět jak ke zlepšení svého rodného města Berlín, tak zemí třetího světa. Spolupracuje proto s německým Červeným křížem a charitou, která pomáhá dětem v indickém Mumbai. V roce 2004 se jakožto jediný producent elektronické hudby připojil ke kampani Rock The vote, během které se společně s Bono Voxem, P Diddym, Black Eyed Peas a Georgem Clintonem snažili přesvědčit mladé Američany, aby přišli k volebním urnám. Dostal také čestnou medaili za spolupráci na programu, který měl za cíl pomoci chudým berlínským dětem.
Paul van Dyk vyrůstal ve východním Německu a jeho vášeň pro taneční hudbu se rozvinula ještě před pádem Berlínské zdi. V 90. letech se pak naplno začal věnovat produkci a díky obrovskému hitu For an Angel o něj najednou začal jevit zájem celý svět. Nebýt však změny režimu, jeho talent by zřejmě zůstal lidem utajen, a proto se dnes snaží podporovat jak mladé umělce tak lidi, ke kterým osud nebyl nakloněn.
Dnes je Paul van Dyk vítaným hostem jak v každém světovém klubu tak na těch největších festivalech od New Yorku po Londýn, Ibizu, Indii, Čínu i Singapur. Jsme rádi, že se tento velikán světové taneční scény představí i v Brně a na závěr uvádíme stručný výčet jeho ocenění:
Nominace Grammy 2005 v kategorii Best Dance/Electronic Album, Best Global DJ, Best NuNRG/Euro Track, Best Producer a Best Mix Compilation za album The Politics of Dancing 2, America’s Favorite DJ 2004+2005, Best International DJ, Best Event and Best Music (Dancestar Awards 2004), Mexický Oscar za film Zurdo, Best International DJ (Ministry of Sound Magazine), Man of the Year (Mixmag)

Vstupenky na PAUL VAN DYK - EVOLUTION WORLD TOUR 2012   zde
EXKLUZIVNĚ V SÍTI TICKETPORTAL!

Top