ČESKÁ FILHARMONIE & MANFRED HONECK

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
Rudolfinum - Dvořákova síň
Palachovo náměstí, Praha 1

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
PROGRAM NA WWW.TICKETPORTAL.CZ



Manfred Honeck podepsal smlouvu s Českou filharmonií

Rakouský dirigent Manfred Honeck a generální ředitel České filharmonie David Mareček v sobotu 28. ledna 2012 hodin podepsali ve vídeňském hotelu Imperial smlouvu, podle níž se Manfred Honeck stává hlavním hostujícím dirigentem České filharmonie pro sezony 2013-2016.
Honeck se k České filharmonii vrací po dvouleté přestávce a v uměleckém vedení orchestru doplní šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka, který nastoupí letos v září.

"Jsem šťastný, že se vracím do svého hudebního domova, abych blíže spolupracoval s muzikanty, které mám rád a jichž si cením," říká o svém návratu k České filharmonii sám Manfred Honeck.

"Manfred Honeck spolu s Jiřím Bělohlávkem vytvoří ve vedení České filharmonie vyvážený tandem, jehož působení nám pomůže dále posilovat mezinárodní prestiž orchestru a českému publiku přinese řadu vynikajících hudebních zážitků. Oba umělci reprezentují to nejlepší ze středoevropské hudební tradice, což je nesmírně důležité pro udržení osobitého zvuku a stylové vytříbenosti tělesa," dodává generální ředitel České filharmonie David Mareček.

Manfred Honeck provede v Praze ve třech koncertních sezonách s Českou filharmonií nejméně devět programů, v nichž představí českému publiku mimo jiné skladby J. Haydna, W. A. Mozarta, J. Brahmse, A. Brucknera, H. Berlioze, S. Rachmaninova nebo W. Braunfelse. Vrátí se také ke tvorbě G. Mahlera, jehož symfonie s Českou filharmonií již v minulosti úspěšně uvedl.

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
PROGRAM NA WWW.TICKETPORTAL.CZ

Top