8. ročník METROpolitního léta hereckých osobností zahajuje předprodej na všechna představení

1. dubna zahájilo Studio DVA předprodej na všech 101 pražských představení osmého ročníku METROpolitního léta hereckých osobností, které letos otevře 19. června 2011 v Divadle Palace premiéra nové české komedie Patrika Hartla Soukromý skandál s Kryštofem Hádkem v hlavní roli. Diváci se mohou těšit na řadu novinek a nepřijdou ani o své oblíbené inscenace z minulých let. To vše pro ně bude letos připraveno v Divadle Palace, na Letní scéně Vyšehrad a nově v Divadle Hybernia, kde bude uváděn hit loňského léta muzikál Hello, Dolly! s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli.

„Letošní METROpolitní léto hereckých osobností je z několika úhlů pohledu přelomové. Rozhodli jsme se totiž po sedmi letech k několika změnám, které pocítí i diváci a my doufáme, že budou přijaty kladně. Asi nejcitelnější změnou je opuštění Švandova divadla na Smíchově, kam byli diváci zvyklí chodit pravidelně od prvního ročníku, a přesun hlavního působiště do Divadla Palace. Kromě zahajovací premiéry v Divadle Palace jsme připravili další dvě na Letní scéně Vyšehrad a tamtéž tentokrát i řadu koncertů. Dvakrát vystoupí slovenská šansoniérka Szidi Tobias, pozvali jsme také Lenku Dusilovou, Yvonne Sanchez a Bereniku Kohoutovou, které se představí v samostatných koncertech. K neméně výrazné změně jsme se rozhodli i v oblasti propagace přehlídky. Došli jsme k názoru, že by bylo dobré výrazněji změnit po sedmi letech image, a tak jsme se letos při přípravě grafického vizuálu odklonili od klasických portrétů a zvolili  trochu provokativnější styl. Autorem fotografie zůstává náš dvorní fotograf Tomáš Beran, proto věříme, že tato změna nebude diváky příliš mást,“ uvádí producent Studia DVA a METROpolitního léta hereckých osobností Michal Hrubý.

Zahajovací premiéra letošního METROpolitního léta hereckých osobností – novinka Patrika Hartla Soukromý skandál – s sebou přináší zcela aktuální téma. Jde o groteskní příběh o mladém manažerovi, který po uši v dluzích využije celosvětové pandemie upřímnosti a pokusí se kvůli penězům svést svou stárnoucí nadřízenou, aniž by si uměl představit, jak velký skandál tím způsobí. Do hlavní role obsadil režisér Patrik Hartl Kryštofa Hádka, v dalších rolích se objeví Eva Holubová, Maroš Kramár, Kristýna Fuitová Nováková a Alexander Hemala. Světová premiéra proběhne 19. června 2011 v Divadle Palace. Podle tvůrců se diváci můžou těšit na popkulturní hříčku, která bude svádět diváky inteligentním humorem.

Na 20 repríz úspěšného muzikálu Hello, Dolly! v režii Ondřeje Sokola se mohou diváci těšit od        1. července 2011 v Divadle Hybernia, kam se loni na podzim inscenace přestěhovala ze Švandova divadla na Smíchově. Jedinečná Ivana Chýlková v roli dohazovačky Dolly Leviové bude i v letních měsících svádět starého mládence Horáce Vandergeldera v podání Jaromíra Dulavy a Josefa Cardy. Do muzikálu se opět vrátí po přestávce způsobené mateřskými povinnostmi Simona Babčáková a chybět nebudou ani Naďa Urbánková a Yvonne Přenosilová v malé ale o to výraznější roli Ernestiny Zámožné.

Více než padesát představení letošního osmého METROpolitního léta hereckých osobností bude uvedeno v průběhu měsíců července a srpna také pod širým nebem na Letní scéně Vyšehrad. Studio DVA připravuje pro tuto scénu hned dva premiérové projekty. 3. července 2011 zahájí její provoz premiéra textu letošní vítězky Ceny Alfréda Radoka v dramatické soutěži Evy Prchalové s názvem Prší. Adam Kraus inscenací navazuje na divadelní hity Otevřené manželství a O lásce aneb Parle moi d´amour. Do hlavních rolí obsadil Janu Krausovou, Karla Rodena a Mariana Rodena. 6. července 2011 proběhne premiérově v rámci Léta koprodukční inscenace textu Milana Lasici Na fašírky mi nesiahaj, která vznikla v bratislavském Štúdiu L+S a v níž se představí po boku autora herec Milan Kňažko.

Jako host se objeví také Iva Janžurová se svým legendárním představením Vrátíš se ke mně po kolenou, které uvádí pod hlavičkou Divadelní společnosti Ivy Janžurové a Stanislava Remundy.

V rámci off programu Letní scény je vedle divadelních večerů pod širým nebem připraveno nově také pětkoncertů. K tradičnímu letnímu pražskému vystoupení slovenské šansoniérky Szidi Tobias, které se letos uskuteční hned dvakrát, přibudou vystoupení polsko-kubánské jazzové zpěvačky Yvonne Sanchez, jedné z nejtalentovanějších zpěvaček současnosti Lenky Dusilové a koncert Bereniky Kohoutové, jež na sebe jako zpěvačka výrazněji upozornila teprve před nedávnem.

Exkluzivním televizním partnerem METROpolitního léta hereckých osobností a Studia DVA je pro rok 2011 Televize NOVA.
Top