ROCK FOR CHURCHI(ILL) 2011: první jména, skvělá cena!

Festival Rock for Church(ill) vás letos zve mj. na Parov Stelar, N.O.H.A. nebo třeba United Flavour a Sunshine…
Vroutek u Podbořan 26-27. Srpen 2011
www.rfch.cz

Festival Rock For Church(ill) patří za svých 11 let existence mezi festivaly, které je rozhodně dobré navštívit. Výborný program a skvělá až rodiná atmosféra dávají této akci punc jedinečné události. Není to žádná komerční prezentace, ale festival co má ducha a publikum, které se tam rádo vrací. V minulosti do Vroutku u Podbořan přijeli vedle domácí špičky i zahraniční hvězdy jako jsou Stereo MCs, Asian Dub Foundation, Max Romeo nebo Macka B. To znamená, že program není zdaleka jen o rockové muzice, ale reflektuje hudební vývoj a adlší důležité směry, jako jsou elektronická muzika, reggae nebo ska. Už jste slyšeli na koho se můžeme těšit letos?

Po dvou beznadějně vyprodaných pražských koncertech se do Čech vrátí exkluzivně na jediný letošní festival rakouský projekt Parov Stelar! Hudební průzkumníci 21. Století dali za vznik novému hudebnímu žánru, kterému se říká electro swing. Chytlavá produkce Parov Stelar se vyznačuje výjimečnou kombinací elektronické hudby s výraznými prvky jazzu a swingu. Jejich tvorbu tu snad už není třeba široce představovat, hity jako „Matilda“ nebo „The Mojo Radio Gang“ snad hraje i vaše rádio. Spolu s živelným koncertním projevem se pak řadí k tomu nejlepšímu, co může rakouská scéna nabídnout a tak je jejich open-air premiéra událostí hodnou vaší pozornosti!

Dalším zahraničním želízkem v ohni program dvanáctého ročníku je také v německu  žijící kapela N.O.H.A. která bám představí své nové již šesté album “Die In The Process”. Tím plní sliby, kterými přesvědčovala své fanoušky minulý rok, že deska roku 2010  “Respect the Menu” bude mít pokračovaní. NOHA však vždy za svou patnáctiletou kariéru věděla, jak zaujmout a překvapit. Opět se můžeme těšit na femme fatale, španělskou zpěvačku Minervu Diaz Perez, pražského rodáka, saxofonistu Filipa Nohu, charismatického MC Chevy Hadley, klávesistu a producenta Jochena Eickenberga, bubeníka Tobiase Belkera a s basou Tima Rashida, původem z Iránu. Tento  kosmopolitni mix posunuje hudbu někam, kde můžeme očekávat  jen pořádnou dávku úplně nového dopaminu.  Tedy zejména, pokud je uvidíte na živo. Loni na jaře pokřtili v pražském Lucerna Music Baru nové album. Koncert byl obratem vyprodaný, takže se nejen kapela těší, jaká bude atmosféra na tomto open-air festivalu. Z našich zkušeností věříme, že to bude jedna z nejpohodovějších akcí letní sezóny.

Za domácí kapely byl zatím zveřejněn velmi pestrý výběr, jako jsou skupiny United Flavour a Sunshine (obě přijedou s novou deskou!), Prago Union s živou kapelou, rockový Krucipüsk nebo česká punková legenda Visací zámek. Tento nástřel prvních jmen nám opět dává jistotu, že to bude i letos poslední srpnový víkend ve Vroutku hodně zajímavé!

Vstupenky na ROCK FOR CHURCH(ILL) 2011 koiupíte přímo ZDE! Na pokladně pražského klubu Lucerna Music Bar bude až do 15. dubna k dostání za neuvěřitelných 400Kč. 

Top