Co potřebují SCOOTER ke své show a jaké pikantnosti obsahuje jejich rider?

SCOOTER
18.3.2011 od 19 hodin
Pavilon G1, BVV Brno
Vstupenky na SCOOTER koupíte přímo ZDE!


Hvězdní Scooter v Brně! Co potřebují ke své show a jaké pikantnosti obsahuje jejich rider?

Scooter jsou jednou z mála německých skupin, kterým se podařilo určovat hudební směr jak doma, tak v zahraničí. Významně ovlivnili vývoj světové pop music a po více než desetiletí o sobě stále dávají vědět. Fenomén Scooter vyvolává krajní reakce – jak bezmezný obdiv, tak absolutní nenávist. Faktem však je, že tato trojice neztrácí kontakt se zlatými příčkami hitparád, na svém kontě má 42 singlů, 20 alb, přes 25 milionů prodaných desek a více než 80 zlatých a platinových ocenění.

Není to však pouze jejich produkce a videoklipy, z čeho by si měl posluchač udělat o kapele ucelený obrázek. Tím základem jsou především jejich živá vystoupení. S heslem „faster, harder, Scooter“ jsou stále připraveni posouvat hranice vpřed. Jejich poslední turné Under The Radar Over The Top a Stuff The Turkey X-mass Tour přinesla nový pohled na živou show a posunula ji zase o kus dál - inovované řešení pódia, ohňostrojná a světelná show a samozřejmě nadupaný zvuk. Jejich pódiová show boří veškeré předpoklady, které o vystoupení tanečních kapel panují. Scooter však není DJ s dvěma tanečníky, je to v zásadě punk / rock´n´rollová partička hrající rave. „Věříme ve velkolepou show, pořádnou podívanou a efekty, pyrotechnika ani laserové efekty prostě nesmějí chybět," říkají členové skupiny. A přesně s tím přijíždějí i na březnový koncert v Brně, který je jediný v České republice.

Že jsou nejen skutečnými hvězdami, ale také opravdovými profesionály, potvrzuje i jejich rider, tedy seznam požadavků na technické a organizační zajištění koncertu. Pečlivě definované požadavky týkající se zvukové aparatury, ozvučení haly či úrovně hlasitosti. Součástí scény brněnského koncertu budou dva obří nafukovací megafony, zavěšené od stropu pavilonu. Samostatná kapitola je věnována pyrotechnice a osvětlení. Brněnský koncert bude osvětlovat na 100 světel různých druhů, od bodových, pohyblivých, barevných, stroboskopů atd. Nebude chybět mlha.
Do Brna přicestuje 16-tičlenný tým – tříčlennou kapelu doprovázejí tanečníci, management a technici. Pro ubytování kapely musí být zvolen minimálně tříhvězdičkový hotel, místní přepravu bude zajišťovat limuzína Mercedes Benz třídy S a devítimístná dodávka. Perličkou je podmínka, že v jednom z hotelových pokojů pro kapelu, musí být kromě minibaru, televize a klimatizace také Hifi věž. Do šaten v místě konání koncertu si pak kapela přeje 24 piv Beck´s nebo Heineken, 2 láhve Absolut vodky, 3 láhve Pfaelzer vína, dále džusy, Red Bull, colu, vodu, čaj, kávu, 10 kg kostek ledu, sendviče a k tomu všemu také CD přehrávač s kompletním soundsystémem.

Hodinu před koncertem kapela neposkytuje žádné rozhovory, probíhá totiž rozehřívací rituál: soundsystém naplno, směsice trance- a houseových mixů, pár drinků a plné soustředění na nadcházející chvíle.

Exploze energie a strhující show v pátek 18. 3. 2011 od 19 hodin v Brně!

Video z koncertu v Hamburgu 2010: http://www.youtube.com/watch?v=KdNVB6iU2V4
Top