KEN HENSLEY & LIVE FIRE jako dodatek ŘÍPFESTU 2010!

"CO NEBYLO NA ŘĺPFESTU"
VELKÝ ROCKOVÝ PŘEDVÁNOČNĺ KONCERT

Milovníci rockové hudby,
 
Vánoce jsou za dveřmi a společnost MV COVER s.r.o. ve spolupráci s vedením Kulturního Zařízení Mĕsta Roudnice nad Labem pro Vás připravili velký předvánoční rockový koncert pod názvem "Co nebylo na Řípfestu". Při koncertu KEN HENSLEYHO na Řípu došlo k poruše varhan HAMMOND a to hned na začátku jeho vystoupení. Varhany Hammond B3 jsou velice důležitou součástí koncertních vystoupení Ken Hensleyho a tímto umělec mohl odehrát pouze 2 skladby a ne celý koncert tak jak bylo připraveno a všichni se na Kena moc těšili. Velmi špatné počasí, které bylo celý týden před konáním Řípfestu,  způsobilo též to, že nemohly vystoupit české skupiny VOTCHI a NAVOSTRO, které měly dlouho připravovaný Řípfest zahajovat. Hlavní pořadatelé ze společnosti MV COVER s.r.o. nebrali tuto nešťastnou situaci lehkovážnĕ a proto se dohodli se svými partnery a s vedením Kulturního Zařízení Mĕsta Roudnice nad Labem o uspořádání tohoto předvánočního koncertu. MV COVER s.r.o skutečnĕ tedy nabízí to co nebylo na Řípfestu a to celovečerní koncert v čele s KEN HENSLEYM (bývalým frontmanem Uriah Heep) a s jeho současnou kapelou Live Fire. Jako předkapely se představí skupiny Blue Rocket, Votchi a Navostro. Pořadatelé ze společnosti MV COVER s.r.o. řekli: "Varhany budou tentokrát fungovat a Ken Hensley odehraje celovečerní koncert. Návštĕvníci se mají na co tĕšit." Jistĕ mnozí vzpomínáte na úspĕšný rockový koncert skupiny Nazareth pořádaný společností MV Cover s.r.o v roce 2008, který se též konal ve Sportovní Hale pod Lipou.a který byl uspořádán ke 40. letům od vzniku skupiny.
 
Kennetth William David Hensley se narodil 24. srpna 1945 v Londýně. Celá jeho rodina měla vždy hudbu v krvi a Kenovi se splnil sen se stát rockovou hvězdou již ve věku 11 let, když přemluvil rodiče a otec mu koupil kytaru. Od té chvíle začal hrát. Jeho ambice byly velké a vedly k tomu, že jeho sen se stát rockovou hvězdou se začal naplňovat. Již od počátku vedle brilantní hry na sólovou kytaru hraje Ken impozantně na varhany HAMMOND B3. Mimochodem v rockové sféře patří Ken mezi významné hráče na tento nástroj.
 
V roce 1969 byl pozván Paul Newtonem do skupiny Spice a skupina v roce 1970 mění jméno na URIAH HEEP podle světoznámé postavičky z románu Charlese Dickense. Uriah Heep od počátku dosahují obrovských úspěchů. Ken Hensley uplatňuje svůj talent a stává se významným tvůrcem největších skladeb od této skupiny, která patřila mezi rockové velikány světové rockové scény 70. let minulého století. Ken Hensley jako producent, hráč na Hammond a sólovou kytaru, složil největší hity jako LADY IN BLACK, EASY LIVIN LOOK AT YOURSELF atd. Písně URIAH HEEP se několikrát vyšplhaly na špičky hitparád v USA a po světě se prodalo více než 40 miliónů desek.
 
V roce 1980 ale Hensley náhle Uriah Heep opouští a stěhuje se do USA, kde působí ve skupině KEN HENSLEY BAND, poté se přidává k floridské skupině BLACKFOOT. V 90. letech se vrácí do Evropy a poté v roce 2007 vydává rockovou operu "BLOOD ON THE HIGHWAY". Hensley si postupnĕ získává obrovské množství fanoušků jak při jeho sólových vystoupeních tak i s jeho novou skupinou LIVE FIRE. Členové Live Fire pochází z Norska. V současné době Hensley žije s jeho manželkou Monikou (španĕlského původu) v Alicante na jihu Španělska, kde mají farmu a starají se o opuštĕná a nemocná zvířata. Jeho koncerty oslavují největší hity z minulosti ale i nádherné skladby současnosti. "Poslech hudby na varhany je uchvacující", prohlásil Vladimír Veselý ze společnosti MV Cover s.r.o.
 
Na jaře v roce 2011 se můžeme tĕšit na jeho nové rockové album. Hensley složil hudbu a texty všech 11 písní. Album obsahuje skladby jako např. "Fill Your Head with Rock" anebo "I Cry Alone", což je klasická rocková balada. Hensley je milovníkem závodů formule 1 a proto se jedna ze skladeb nového alba nazývá "Faster" (v překldadu "rychleji") a součástí skladby jsou zvuky motorů.  Toto album je jeho první album nahrané s jeho novou skupinou Live Fire.

(Biografie byla z části sepsána jeho manažerem p. Stevem Weltmanem a nĕkterá fakta byly vzaty z www.wikipedia.org)

Koncert se koná ve Sportovní Hale pod Lipou, Vĕdomice 15,  v Roudnici nad Labem v pátek 10.12.2010  v 18:00 hodin.
 
Program:   ● 18:00   Blue Rocket (Teplice)
 
                  ● 19:00   Votchi (Praha)
 
                  ● 20:00   Navostro (Štĕtí)
 
                  ● 21:30   Ken Hensley&Live Fire (UK)
 
Vstupenky jsou ke stání za 399,- Kč a k sezení za 599,- Kč - koupíte je přímo ZDE!

AUTOBUSEM NA KONCERT A ZPĚT

Pořadatelé se postarali o vynikající zázemí a připravili speciální autobosovou dopravu. Návštĕvníci přijíždĕjící z Prahy a okolí budou z Hlavního Nádraží v Praze odvezeny do Roudnice nad Labem a po skončení koncertu zpĕt do Prahy pohodlnou autobusovou dopravou společnosti Data Autotrans s.r.o. Jízdenky jsou za 200,- Kč a koupíte je přímo ZDE!

Více informací najdete na webových stránkách www.ripfest.cz

Top