Rocková opera Pietro e Lucia

Petr a Lucie (Pietro e Lucia) - světová premiéra, Praha 2. prosince 2010

Pod taktovkou charismatického italského dirigenta Marcella Roty, který je dvorním dirigentem světoznámého tenoristy Andrea Bocelliho a patří mezi současné nejlepší dirigenty světa, se v pražské Tesla Aréně 2. prosince 2010 představí Doriana Milazzo, Mario Malagnini, Tiziana Carraro, Salvatore Cordella, Paolo Pecchioli, Gianfranco Montresor, sólisté Bolšovo těatra z Moskvy, Taneční soubor moderního tance M-Teatro Russia, Český národní symfonický orchestr Praha, Český filharmonický sbor Brno či James Nisbet, Lars Lehmann, Niklas Turmann, Juraj Tatár, Michal Červienka a řada dalších anglických, německých a slovenských rockových instrumentálních umělců. Historicky poprvé provedou dílo slovenského skladatele a současně výkonného producenta Dušana Rapoše inspirované nesmrtelným příběhem lásky Romaina Rollanda "Petr a Lucie".

Dvorní dirigent Andrea Bocelliho Marcello Rota, který bude světovou premiéru dirigovat, se na tiskové konferenci v Praze vyjádřil, že Rapošovo dílo považuje svou formou, obsahem a vnitřní emocí za vskutku unikátní a věří, že po pražské "first night" se stane klasickým a světově proslulým. Režisérem a choreografem díla rockové opery Pietro e Lucia je taneční mág Jaroslav Moravčík.

Jedním z hlavních poslání celosvětového turné unikátního tříhodinového díla, ve kterém se představí přes sto padesát účinkujících z devíti zemí Evropy, je výzva všem zemím světa k boji proti mezinárodnímu terorismu a nesmyslnému válečnému vraždění. Nahrávka hudby k rockové opeře Petr a Lucie na atraktivním 2CD je již na světě.

Návštěvníci spatří architektonicky vysoce propracovanou 360° scénu využívající zcela unikátní technologii synchronizovaného prolínání děje na jevišti s 3D grafickým video pozadím na velkoplošných LED panelech. Scéna zabírá téměř 800 čtverečních metrů a je zavěšena na osmi nosných sloupech. A právě kombinace moderních technologií, hvězdného obsazení a netradičního propojení operní hudby s klasickým rockem zcela jistě přinese divákům jeden z nejromantičtějších předvánočních zážitků.

Producenti rockové opery Petr a Lucie vyhověli prosbě skladatele Dušana Rapoše a textařky Evy Vejmělkové a zlevnili cenu vstupenky o 50 procent. Tím se toto unikátní rockově-symfonické a operně-baletní dílo stává dostupnější širokému publiku, jež si může na www.ticketportal.cz zakoupit vstupenky již za 350 korun, nejdražší VIP za 1450 Kč. Jak řekl skladatel Dušan Rapoš, "nemůže být všechno na světě již jenom o businessu, musíme si chránit ostrovy, kde mají lidé ještě i srdce a duši otevřenou pro lásku a kulturnost jako takovou".
Zákazníci, kteří si již zakoupili vstupenky za původní cenu 1450,- Kč, dostanou po jejich předložení krásné 2CD rockové opery zdarma!

2CD budou dostupné od pátku 12.11 v centrále na adrese Politických vězňů 15, Praha 1.

Top