Bohemian Like You veze YACHT!

Tajemný elektro-pop YACHT přijede do Prahy upsat vaše duše!

Talentovaný americký hitmaker Jona Bechtolt s konceptuálním popovým projektem YACHT vystoupí v úterý 6. července 2010 v pražské MeetFactory, předskakovat bude losangelský písničkář Bobby Birdman.

YACHT (psáno zásadně verzálkama) vznikl v roce 2003 původně jako sólový projekt Jony Bechtolta z oregonského Portlandu. Ten si prošel mj. krátkou kariérou v indie kapele The Blow se zpěvačkou Khaelou Maricich, pro kterou složil veleúspěšné album „Paper Television“ (2006). Poté se osamostatnil a už pod hlavičkou YACHT vydal o rok později desku „I Believe in You. Your Magic is Real” (2007). Období hledání se skončilo s přestoupením do stáje Jamese Murphyho DFA Records (LCD Soundsystem, Juan McLean, Hercules and Love Affair), s novou vokalistkou Claire Evans a nasledující deskou se z ošklivého káčátka vyloupla dokonalá a mysteriózní popová labuť.

YACHT není pouze kapela, je to systém víry a směnného obchodu - Všichni jsou vítáni a mohou se stát členy - YACHT je o skupinovém vnímání, o individuu - muži, ženě. Pokud se vám zdají tato tvrzení protikladná, vezměte v potaz Trojúhelník: je zároveň bodem i tvarem - na stranách tohoto Trojúhelníku jsou umístěny: Světlo, Temnota, Trvání - YACHT věří v posmrtný život, ale nevěří v nebe a peklo - YACHT podporuje online šíření všeho - YACHT není kult.

Proč nehrajeme v Brně na Yachtu?

Znění manifestu vydaného k albu “See Mystery Lights” (2009) naznačuje úklon od prvoplánových indie popěvků. Jona oděl své melodie do tanečního, v newyorkském stylu střiženého hávu, slyšet vlivy diska i dance punku kolegů LCD Soundsystem, se kterými v dubnu absolvovali turné. YACHT se teď sami vrací do Evropy a už nejen jako duo, ale plnohodnotná kapela a s vlastními konceptuálními projekcemi budou obrážet vybrané letní festivaly a kluby. V Praze se před nimi představí losangelský Bobby Birdman se svým sólovým projektem.

 

 

Koncert je součástí klubové série Bohemian Like You, která za necelé tři roky své existence přivezla pražskému publiku mj. The xx, Fuck Buttons, Why?, The Black Lips nebo HEALTH.

Začátek koncertu je naplánován na 20.30. Vstupenky na koncert YACHT koupíte příme ZDE!

Více o YACHT: http://www.myspace.com/yacht
Více o Bobby Birdmanovi: http://www.myspace.com/bobbbirdman
Last.fm event: http://www.last.fm/event/1532483+YACHT+at+Meet+Factory+on+6+July+2010

Top