Detail info
Close

Kino Metropol

Kino Metropol

Adresa: Sokolská 572/25, Olomouc Navigovat

Vstupenky

sobota
20
dub. 2024
16:00
Smejko a Tanculienka - Zaber a makaj!
PŘESUNUTO Z 20.04.2024, 10:00 / NOVĚ: 20.04.2024, 16:00
Kino Metropol

Olomouc

Popis

Kino Metropol je posledním klasickým kinem v Olomouci. Kino v samotném centru historické a univerzitní hanácké metropole vzniklo v roce 1933 a od té doby několikrát změnilo svůj název. Založeno bylo jako Bio Sokol pod vedením Družstva pro stavbu Sokolovny, o něco později se přejmenovalo na Světozor a poté na Pohraniční stráže. Po revoluci se oživil název Metropol, pod kterým jej neoficiálně vnímali už Olomoučané třicátých a čtyřicátých let. Dnešní Metropol se dá shrnout jednoduchým trojslovím – Vaše domácí kino. Kino, které může být místem pro trávení volného času, setkání s přáteli i rodinou, se známými. Kino, které si jeho návštěvníci mohou definovat sami.

Po roce 2005 prošel kinosál Metropolu rekonstrukcí. Na počátku roku 2011 se pak revitalizoval prostor předsálí kina, který byl nově obohacen o kinokavárnu a dětský koutek a na konci téhož roku bylo kino digitalizováno. Kino se tak razantně otevřelo svým návštěvníkům. Změnila se i dramaturgická a programová orientace kina.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Kino Metropol
picture Kino Metropol

Na mapě

google maps
Top