Detail info
Close

IAGO

IAGO

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Autoři:
Hudba, libreto, české texty: Janek Ledecký
Libreto, dramaturgická spolupráce: Robert Johanson
Hudební spolupráce, aranžmá, hudební režie: Michal Kovalčík
Scéna: Martin Černý

IAGO
NEJVĚTŠÍ LÁSKA, NEJVĚTŠÍ ZRADA
Muzikál podle Shakespearova Othella.
Geniální klasické milostné drama, moderně zpracované a přenesené hudbou do žhavé současnosti. Vyprávěné tak, jak ho prožívá Shakespearův nejslavnější zloduch. IAGO.
Janek Ledecký a jeden z nejslavnějších světových muzikálových režisérů Američan Robert Johanson přicházejí s nečekaným a velmi atraktivním uchopením klasiky. Othello, Desdemona, Iago a jejich nejbližší se přesouvají ze Ženevy do pevnosti Citadel na Středním východě.
Nepropásněte jedinečnou příležitost vidět tento původní muzikál, který je s velkým úspěchem uváděn od září 2016 v Bratislavě. Do pražského Divadla Hybernia se přesouvá na období od září 2017 do června 2018.
Ve světové muzikálové historii existuje jenom jeden úspěšný pokus o převyprávění Shakespearova Hamleta hudbou. Za projektem Hamlet The Rock Opera stojí právě tato dvojice: český skladatel a textař Janek Ledecký a americký režisér a dramatik Robert Johanson. Hamlet vyrazil na svou vítěznou dráhu v roce 1999 v Praze a kromě USA sbírá trofeje v Evropě i Asii. Počet jeho repríz už se blíží dvěma tisícům. I to je důvodem, proč Robertovi Johansonovi nedalo tolik práce přesvědčit Janka, aby se společně pustili do muzikálového přepisu dalšího Shakespearova dramatu.
William Shakespeare napsal drama Othello, mouřenín benátský pro divadlo Globe v roce 1603. Od té doby spatřil Othello světla ramp ve stovkách nastudování a v tisících repríz po celém světě. Dočkal se také šesti slavných filmových přepisů. Jediným zdařilým pokusem interpretovat Othella hudbou byla zatím Verdiho klasická opera z roku 1887.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top