Detail info
Close

Rocío Márquez & Fahmi Alquai: DIALOGOS

Rocío Márquez & Fahmi Alquai: DIALOGOS

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

DIALOGOS
Setkání staré hudby a cantes flamencos

ROCÍO MÁRQUEZ-zpěv
FAHMI ALQHAI-viola da gamba
AGUSTÍN DIASERRA-perkuse

V hudebním projektu Diálogos de viejos y nuevos sones se potkává jeden z nejlepších světových gambistů Fahmi Alqhai s brilantní zpěvačkou Rocío Márquez. V tomto dialogu  napříč stoletími i žánry zazní Monteverdiho hudba společně s nejstaršími flamenkovými písněmi či s hudbou koloniální Latinské Ameriky. Projekt obdržel v roce 2016 nejvyšší ocenění “Giraldillo” na La Bienal de Flamenco v Seville. Festival Ibérica 2018 zahajuje tímto nevšedním koncertem svůj 15. ročník již v únoru aby vyvrcholil jako vždy v posledních červnových dnech.

Viola da gamba v rukou Fahmiho Alqhaie je protipólem k strhujícímu projevu flamenkové zpěvačky Rocío Márquez, v dialogu jenž hledá a nachází styčné body mezi prastarými flamenkovými zpěvy předávanými orální tradicí a barokní hudbou Iberského polostrova či hudbou španělských kolonií v Novém světě. Španělské Chacony a Canarios které se přes Atlantik dostaly do Latinské ameriky, katalánské Cants dels occels,flamenková Seguiriya či Monteverdiho hudba vytváří v tomto projektu překvapivá avšak logická spojení. Díky hledačským povahám obou hlavních  protagonistů kteří k sobě nalezli cestu ze zdánlivě vzálených hudebních končin, má posluchač možnost zažít nevšední hudební dialog, jehož základem je hluboká znalost a umělecká pokora. 

Po ukončení prodeje vstupenky dostupné k zakoupení na místě.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top