Detail info
Close

Rick Wakeman s Moravskou filharmonií

Rick Wakeman s Moravskou filharmonií

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Jeden z nejlepších klávesistů Rick Wakeman zahraje dvakrát s olomouckými filharmoniky pěveckým sborem.

Jsou koncerty, které potěší, ale moc vzpomínek na ně nezůstane. A pak jsou koncerty, které se vryjí do paměti a při vzpomínce na ně mrazí. Druhý typ zážitku slibuje společné vystoupení jednoho z nejlepších klávesistů všech dob Ricka Wakemana s Moravskou filharmonií Olomouc a pěveckým sborem. Nezapomenutelnou hudební symbiózu někdejšího člena legendární artrockové kapely Yes a klasického orchestru připravila pořadatelská agentura BRC Promotion na první dva prosincové dny pro posluchače v Olomouci a v Praze.

Proslavil se ovšem nejvíce svým angažmá v legendární art rockové skupině Yes, kde v roce 1971 nahradil Tonyho Kaye. „Wakeman, skoro schovaný za svou sestavou kláves, v podstatě zastal symfonický orchestr. Dodával muzice Yes originální sound, hutnost, barevnost a dynamiku,“ řekl Neumann. Za Wakemanova působení dosáhli Yes celosvětové popularity. Kapelu opustil v roce 1974, ovšem úspěšná je i jeho sólová dráha.
Wakeman nebude hrát v České republice poprvé. V roce 2015 sólově koncertoval v Praze i v Olomouci. „Byl to fantastický posluchačský zážitek i úžasná podívaná. I ty nejtěžší party hrál totiž s neuvěřitelnou lehkostí a s úsměvem,“ vzpomněl Neumann. Prosincové koncerty ale nabídnou ještě mnohem intenzivnější zážitek. Jednomu z nejlepších klávesistů všech dob bude totiž za zády stát Moravská filharmonie Olomouc. Olomoucké filharmoniky si pochvalovali například Miro Žbirka, s nímž spolupracovali na projektu Symphonic& Beatles, nebo Tomáš Klus, který v rámci festivalu Dvořákova Olomouc předvedl šestnáct svých skladeb v aranžích pro symfonický orchestr. Moravská filharmonie ale vloni hrála také s finskou zpěvačkou Tarjou Turunen.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top