Detail info
Close

Česká mše vánoční

Česká mše vánoční

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

JAKUB JAN RYBA: Česká mše vánoční „Hej mistře"

Česká mše vánoční, také uváděná jako mše Hej mistře nebo lidově Rybovka, je česky psaná církevní skladba Jakuba Jana Ryby, který je též autor jejího textu. Přestože je stavěná stejně jako latinská hudební mše, jedná se o pastorální hru aplikovanou na liturgii tradiční mše; příběh vypráví o zvěstování Kristova narození a příchodu pastýřů k jesličkám. Česká mše vánoční má ryze pastorální ráz, je zasazená do českého prostředí, pro svou prostotu i radostnou a svěží atmosféru byla a stále je srozumitelná a přístupná širokému obecenstvu.

Interpreti di Praga je pražský hudební komorní soubor založený v roce 2005 jeho uměleckým vedoucím, kontrabasistou a dirigentem Ondřejem Krbcem. Soubor je živým hudebním tělesem, jehož základem je klavírní sexteto (housle-prim, housle-sekund, viola, violoncello, kontrabas, klavír), jehož forma je v závislosti na cíli produkce variabilní. Takto je možno interpretovat skladby v menším složení umělců, např. dueta, ale i orchestru s dirigentem a s ohledem na požadovanou dramaturgii soubor vystupuje se sólovými zpěváky (soprán, alt, tenor, bas), sbory a tanečníky. 

Smíšený pěvecký sbor Orfej byl založen v roce 2001. Je sborem komorním, počet aktivních členů se pohybuje kolem pětadvaceti. Členská základna se stále mírně obměňuje, někteří členové činnost ve sboru z rodinných či studijních důvodů přerušili a po čase se opět do našich řad vrátili. Sbor po celou dobu jeho činnosti vede MgA. Jan Svejkovský. Orfej se snaží svým repertoárem postihnout co nejširší záběr skladeb všech období, od renesance po současnost. Většinu skladeb provádí a capella, vítá však též příležitosti ke spolupráci s instrumentálními tělesy. 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Změny a upozornění

ZRUŠENO: ČESKÁ MŠE VÁNOČNÍ 26.12.2019 – PRAHA

ZRUŠENO:

Z technických důvodů dochází ke zrušení akce ČESKÁ MŠE VÁNOČNÍ, konající se dne 26.12.2019 od 11:00 hod. v Divadle Bez zábradlí.

 

Zakoupené vstupenky je možné vracet v místě zakoupení.

 


Vstupné se vrací:

1/ platba rezervovaných vstupenek nebo přímý nákup vstupenek u prodejce

vstupné vrací tentýž prodejce – vstupenky není možné vracet na jiném prodejním místě, než na kterém proběhla ÚHRADA vstupenek. V případě zrušeného prodejního místa vrací platbu centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1), kam je vstupenky třeba fyzicky doručit.

2/ platba vstupenek po internetu

a/ vyzvednutí na prodejním místě či obdržení vstupenek poštou - vstupné vrací automaticky centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1) návratovou transakcí na tentýž účet, z jakého byly vstupenky uhrazeny. O navrácení platby není nutné žádat - vracení probíhá postupně, a to do 30 dnů ode dne zrušení akce

b/ elektronické vstupenky typu HOMEticket - vstupné vrací automaticky centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1) návratovou transakcí na tentýž účet, z jakého byly vstupenky uhrazeny. O navrácení platby není nutné žádat - vracení probíhá postupně, a to do 30 dnů ode dne zrušení akce

3/ platba vstupenek přes benefity

vstupenky spolu s objednávkou je třeba doručit na adresu centrální kanceláře (Politických vězňů 15, Praha 1)



Za vzniklou situaci se omlouváme a děkujeme za pochopení
Reklamační oddělení TICKETPORTAL


Top