Detail info
Close

Casanova

NÁRODNÍ DIVADLO
Casanova

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Životní cesta Giacoma Casanovy, který se stal symbolem neúnavného a vášnivého svůdce žen. S pestrou paletou hudby, filmu a tance nahlédnete do osudů slavného muže, který svým bouřlivým životem stvořil legendu.

Tento světoběžník byl na svou dobu neobyčejně vzdělaným člověkem a zemřel zapomenut a nešťasten na zámku v Duchcově. Tam také sepsal své memoáry, které byly i inspirací při vzniku inscenace.

Režisér Juraj Jakubisko inscenoval Casanovu jako mýtus o legendárním svůdci, se silným, metaforickým zobrazením lásky a vášně k životu. Chlapec, jenž se polibkem sudičky změní v muže, postupně hledá v různých ženách svou fatální lásku Angeliku. Dobrodružná povaha ho dovede do žaláře, do kláštera, dokonce ho donutí k vraždě, aby na konci překvapivě objevil skutečný objekt svého chtíče...

„Jedním z největších kladů inscenace je vynikající choreografie Jeana-Pierra Aviotta, která překypuje neotřelými a novými nápady, především v sólových duetech.“ (MfD)

Scénář: Juraj Jakubisko
Režie: Juraj Jakubisko
Scéna: Josef Svoboda
Choreografie: Jean-Pierre Aviotte
Hudba: Zdenek Merta
Kostýmy: Jarmila Konečná
Kameraman: Petr Čepický
Zvuková režie : Juraj Ďurovič

Účinkují:
Casanova: Alexander Katsapov / Alexandr Volný / Jevgenij Vrublevskij / Filip Janda
Angelika: Radka Slatinská / Zuzana Herényiová
Bettina: Viktorie Vrublevská / Eva Zápotocká
Coralina: Viktorie Vrublevská / Eva Zápotocká
Lucia: Daniela Koutná / Lucie Šturcová
Generál: Petr Münch
Dále tančí: Daniela Koutná / Anna Dvořáková / Zuzana Herényiová / Eva Zápotocká / Karolina Kohoutová / Alexandr Volný / Jakub Zapletal / Hana Mocková / Viktorie Vrublevská / Milan Odstrčil / Veronika Blažejovská / Radka Slatinská / David Stránský / Barbora Bláhová / Mária Dorková / Tereza Chábová / Štěpán Pechar / Lucie Šturcová / Eva Horáková

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top