Detail info
Close

Klicperová, Kutilová - Ve válce

Klicperová, Kutilová - Ve válce

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Novinářky Lenka Klicperová a Markéta Kutilová tvoří už 10 let sehraný novinářský i kamarádský tandem. V roce 2008 je svedl dohromady společný zájem o osudy znásilněných žen v demokratické republice Kongo a tamní válka o nerostné suroviny. Od té doby společně podnikly mnoho zajímavých cest, napsaly stovky článků, natočily desítky televizních reportáží a vydaly dvě knihy (Islámskému státu na dostřel I. a II.).

Během sedmi cest do Sýrie a mnoha dalších do Iráku posbíraly stovky příběhů obyčejných i neobyčejných lidí. Někteří zažívají válku už dlouhé roky na vlastní kůži, jiným převrátila život naruby teprve nedávno. Proto jejich třetí kniha nese jednoduchý název Ve válce. Lenka s Markétou v ní však přinášejí něco víc, než jen osudy obětí. Posluchači uslyší také příběhy lidí, kteří nasazují své životy v boji, i doznání těch, kteří za válečným zlem přímo stojí. Tedy bojovníků islámského státu či jejich manželek, které teroristický stát podporovaly a rodily mu nové bojovníky…

“Když stojíte tváří v tvář bojovníkovi Islámského státu, nemůžete se zbavit odporu a despektu, pak sedíte s jeho manželkou a dětmi, kteří ho bezmezně milují. O týden později jste v bojové akci se ženami, které v boji proti teroristům umírají. Pak trávíte dva dny s chlapečkem bez nohy, s klukem bez ruky...To vše si neseme uvnitř sebe. Kniha je způsobem, jak o válečném zlu mluvit, ale také je pro nás určitou formou terapie,” říká Markéta Kutilová.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top