Detail info
Close

Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme?

Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme?

Datum: 16. května 2024
Místo: KD Hronovická
Adresa: Hronovická 406, Pardubice

Vstupenky

čtvrtek
16
kvě. 2024
18:00
Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme?
KD Hronovická

Pardubice

Informace o akci

Generál Ing. Andor Šándor, bývalý náčelník vojenské zpravodajské služby a bezpečnostní poradce je známý především z médií, kam je často a pravidelně zván, jako špičkový odborník, se schopností analyzovat mezinárodně bezpečnostní problematiku. Média, a to jak naše, tak i zahraniční, jej také často oslovují pro písemné reakce k aktuálnímu dění. Je autorem mnoha odborných prací na téma bezpečnost.

Předává své znalosti a zkušenosti rovněž jako lektor mladší generaci a dalším zájemcům na přednáškách, nebo besedách. Přednášel mimo jiné na Oxford University, University of New York in Prague, Prague Security Study Institute, VŠE v Praze, či na Univerzitě Karlově. Účastnil se také konferencí o krizovém řízení (T-Soft, Tovek a další). Nevyhýbá se ani dalším místům u nás, kam je zván různými institucemi.

Působil v nejvyšším velení Československé armády, poté byl v letech 2001 - 2002 šéfem české vojenské špionáže. Pracoval také jako náčelník odboru vojenské diplomacie a zahraničních vztahů Vojenské zpravodajské služby ČR a jako vojenský přidělenec, na našem velvyslanectví v Londýně. Znalosti a kontakty, poté, využil v soukromé praxi, jako bezpečnostní poradce.

Ing. Andor Šándor je brigádní generál v záloze, který studoval bezpečnostní politiku jak v Československu, na Vojenském gymnáziu Jana Žižky z Trocnova, v Moravské Třebové, tak na Vysoké vojenské škole pozemního vojska Ludvíka Svobody, ve Vyškově, později studoval též v USA, v Kalifornii a dále pak v Itálii, ve Škole obranných studií NATO, v Římě.

Ve vojenské hierarchii to dotáhl na nejvyšší post a stal se uznávaným odborníkem na otázky bezpečnosti, hrozby terorizmu a krizový management.

Působí dnes, když ho vidíte, jako politik, kterého byste možná rádi volili. Jako muž, co umí odpovídat na otázky. Byl v životě velitelem pěší roty, učitelem angličtiny, vojenským diplomatem, podšéfem a šéfem vojenské rozvědky – v otázkách ozbrojených sil a politiky se skvěle vyzná dodnes. Neztratil se, ani ve filmovém průmyslu – v roli poradce, se účastnil natáčení seriálu Kriminálka Staré Město II.

Knižně vyšly jeho paměti Čeká nás pohroma?, které nesou podtitul - životní příběh generála tajné služby. Paměti nejsou jen běžnými memoáry, ale jsou velmi dobře zpracovanými postřehy, s popisem vlastního života, od dětství až do moudrosti let. Gen. Ing. Šándor své vzpomínky zpestřuje ostrými úvahami, historickými obrazy, někdy až ironickými komentáři a výhledy do možná dost nebezpečné budoucnosti. Další kniha, Jak přežít nejen teroristický útok, je souhrn pravidel, díky kterým lze zvýšit šance na přežití v nebezpečných situacích. Třetí kniha, Planeta Země – Kruté místo k žití, vyšla v polovině listopadu 2018 a zabývá se celosvětovými problémy, v historickém kontextu.

Všichni jste na tuto akci srdečně zváni!

(podle podkladů Gen. Ing. Andora Šándora, zpracovala Bc. Anna Holubová, září 2023)

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top