Detail info
Close

Clannad

Clannad

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Irští Clannad vystoupí v rámci posledního turné i v Praze

Clannad, jedna z nejúspěšnějších irských kapel, se vrací do Prahy. V rámci úplně posledního turné, na kterém se rozloučí se svými fanoušky. Vstupenky na sezení a stání jsou v rozpětí 990 až 1490 Kč. Koncert přináší Charmenko.

Clannad mají dlouholetou tradici, tradičními keltskými tóny těší fanoušky již od roku 1970, kdy irskou kapelu založili sourozenci Moya, Ciarán a Pól Brennan a jejich dnes již bohužel zesnulí strýci Noel a Pádraig Duggan. Součástí rodinného klanu Brennanů je také Enya Brennanová, která s Clannad chvíli vystupovala a poté se odebrala na sólovou kariéru. Spojením prvků tradiční irské hudby a soudobého folku s vlivy new age vytváří přímo éterické melodie, díky kterým se jim podařilo oslovit publikum po celém světě napříč všemi věkovými kategoriemi. Clannad získali několik ocenění včetně Grammy, Billboard Music Award či BBC 2 Folk Award za celoživotní úspěch. Mimo to také obdrželi cenu BAFTA v kategorii „Nejlepší originální televizní hudba", kterou složili pro televizní seriál „Robin Of Sherwood".

Jejich velkým fanouškem a podporovatelem je Bono z kapely U2, který o Moye Brennanové prohlásil, že „má jeden z největších hlasů, jaký kdy zažil" a se kterým Clannad nazpívali singl „In A Lifetime". Právě tento název ponese antologie mapující jejich obsáhlou kariéru. „In A Lifetime" vychází 13. března 2020 a obsahuje dvě nové písně „Celtic Dream" a „Who Knows (Where The Time Goes)". Pražský koncert proběhne v rámci zcela posledního turné: „Už před naším turné v letech 2013 až 2015 jsme diskutovali, zda je naším posledním. A poté, co Pádraig zemřel, jsme se rozhodli, že další turné bude definitivně tím posledním. Chceme, aby bylo velice speciální, a aby bylo zakončením jedné nezapomenutelné cesty. Jsme rádi, že máme současně možnost vydat antologii „In a Lifetime“, která, jak doufáme, zanechá našim fanouškům trvalý hudební odkaz."

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Clannad
Top