Detail info
Close

LEPROUS (NO) + PORT NOIR (SWE)

LEPROUS (NO) + PORT NOIR (SWE)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Intelektuální excentrický prog LEPROUS se vrací do Prahy!  Průkopníky norského progu LEPROUS pro jejich neutuchající aktivitu za poslední dekádu není třeba představovat. Kapela libující si v koncertování už Českou republiku navštívila několikrát, a to nejen v rámci festivalu (Brutal Assault), ale i na několika vlastních turné.
LEPROUS při tvorbě vlastní hudby začínali jako živá kapela Ihsahna (Emperor), však hlavní autor, zpěvák a klávesista Einar Solberg je jeho švagr. Dnes už ale kapela sama stojí pevně na nohou a trvale brázdí nejen evropská podia. Jejich původně lehce avantgardně laděný prog metal dnes už nalezl své charakteristické postupy a výrazivo, jakožto osobitou strukturu. O precizní instrumentaci nemluvě.
Pro dnešní skladby Leprous je typický vždy stěžejní riff postavený na hutném, podladěném soundu. Je pak už jedno, zda stojí na jemné melodii blízké post-rocku ovoněné jazzem, nebo neúprosném sekaném groovu. Následné melodie vždy kvetou, zapojují se stimulující synthy, to vše s sebou nese až opojnou hypnotičnost, jíž provází nadmíru charismatický zpěv Einara. Vždy kompaktní sound neuvěřitelně funguje, neb Leprous jsou schopni i přes krapet rádiového skandování znít silně intelektuálně. Nabízí se tak myšlenka, že kdyby Muse přidali metalového citu (technika, zvuk), klidně by takhle nějak mohli znít.
Tihle Norové jsou svéráz a neochvějně patří mezi nejlepší živé a především s nikým zaměnitelné spolky. A že mají Leprous kuráž na rozdávání, svědčí jejich odvaha se pustit klidně do vlastní verze „Angel“ od triphopových Massive Attack!
 
Info pro ZTP/P: osoby ZTP/P dle platného ceníku, doprovod jedné osoby zdarma
pro vozíčkáře místa vyhrazena, bezbariérový přístup zajištěn
rezervace vstupenek ZTP/P: +420 224 091 439, rezervace@ticketportal.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top