Detail info
Close

Blood Red Shoes / UK

Blood Red Shoes / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Příprava symbolicky nazvaného posledního alba Get Tragic od dua Blood Red Shoes byla od počátku pronásledována pořádnou smůlou. “Ani nevím, kdy to začalo,” směje se nervózně Laura-Mary Carter. “Zdá se to být jako věčnost.” Čekání je však u konce. Get Tragic vyšlo na konci ledna a Blood Red Shoes oznámili turné včetně koncertu v Lucerna Music Baru.

Od roku 2014 Blood Red Shoes poctivě naživo propagovali své předešlé album, které si sami produkovali a nazvali Blood Red Shoes. “Dokončili jsme turné,” vysvětluje Laura a pokračuje: „Nebyli jsme si jisti, jestli budeme vůbec pokračovat.” Bubeník Steven Ansell to řekne naplno: “Nemohli jsme se ani cítit!”

“To je také tématem téhle desky,” říká Steven. “Byli jsme taková hodně tragická dvojka.” Nejspíš díky tomuto odstupu je album svěží a sebejisté. Nebylo to ale vůbec jednoduché – společné tvoření na velšském venkově vzalo záhy za své. Venkované je doslova vyhnali z vesnice, protože “rockové skupiny mohou být pro místní farníky nebezpečné.” Po přesídlení do Leedsu si Laura při pádu z motocyklu zlomila ruku. Následovaly problémy s různými manažery, kteří jim předkládali nevýhodné nahrávací smlouvy. Končilo to soudními tahanicemi. A aby toho nebylo málo, Laura se rozešla se svou velkou láskou.

Sádra na ruce Laury se ale nakonec stala pozitivním momentem – dlouholetá kytaristka sáhla z nutnosti po klávesách a věnovala se zpěvu víc než obvykle. Odjeli spolu se Stevenem do Los Angeles a spolupracovali s Nickem Launayem (Yeah Yeah Yeahs / Arcade Fire / Nick Cave and the Bad Seeds). Díky němu je album melodičtější a syntezátorovější než jejich předešlé čtyři desky.

Get Tragic je tedy nová tvář Blood Red Shoes, o kterých jste si možná mysleli, že je už znáte jak své boty…

Support: Queen Kwong

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top