Detail info
Close

JETHRO TULL 50th ANNIVERSARY TOUR

JETHRO TULL 50th ANNIVERSARY TOUR

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Ian Anderson oslaví 50.výročí Jethro Tull třemi koncerty v České republice

Ian Anderson - skladatel, hudebník, zakladatel a vůdčí osobnost světoznámé britské skupiny Jethro Tull se příští rok vrátí do České republiky na tři koncerty oslavující 50. výročí vzniku této legendární formace. Ve dnech od 22. do 24. března vystoupí v Ostravě v aule Gong, na brněnském výstavišti v hale G1 a na závěr v Praze v Kongresovém centru.

„Toto turné je oslavou všech 33 členů kapely, kteří nás v průběhu kariéry poctili svojí přízní. Hudebníků, kteří přispěli Jethro Tull svým talentem, schopnostmi a stylem, ať již v nahrávacím studiu nebo na koncertním pódiu," popisuje záměr turné Ian Anderson, kterého na pódiu v současné době doprovází kytarista Florian Opahle, klávesista John O’Hara, baskytarista David Goodier a bubeník Scott Hammond.
Na hudebníky, kteří prošli skupinou Jethro Tull v minulosti, odkazuje na 50th Anniversary Tour i retrospektivní videoprojekce, která navíc obsahuje i vzkazy od spřízněných muzikantů, jakými jsou např. Tony Iommi, Joe Bonamassa, Steve Harris, Joe Elliott nebo Slash.
V rámci bezmála dvouhodinového programu zazní na dvacet hitů, které lemovaly kariéru Jethro Tull převážně od konce 60. do 80. let.
Skupina Jethro Tull vznikla v roce 1967 v Blackpool v Lancashire a, ačkoliv se původně věnovala blues rocku, v průběhu let v její hudbě bluesové prvky ustoupily do pozadí a naopak se akcentoval příklon k rocku. Časopis Rolling Stone označil Jethro Tull za jednu z komerčně nejúspěšnějších a nejprogresivnějších rockových kapel všech dob. Vydali přes dvacet studiových alb, od kterých se prodalo na 60 milionů kopií a která jim vynesla jedenáct zlatých a pět platinových desek.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture JETHRO TULL 50th ANNIVERSARY TOUR
picture JETHRO TULL 50th ANNIVERSARY TOUR
picture JETHRO TULL 50th ANNIVERSARY TOUR
Top