Detail info
Close

MARC RIBOT'S CERAMIC DOG (USA)

Rachot Production uvádí...
MARC RIBOT'S CERAMIC DOG (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Nejslavnější byl Marc Ribot nejspíš jako parťák Toma Waitse, bez jeho zdivočelé kytary by ty desky nikdy nezněly tak skvěle. Odtud se vždycky vydával na dvě strany. K úplným šílenostem v duchu no wave, spolupracoval s Johnem Zornem (s ním také přijede 20. června příštího roku v rámci chystaného parádního večera Bagatelles Marathon do Fora Karlín), patřil k předním experimentátorům newyorského downtownu. Na straně druhé, protože dokonale ovládá kytarové řemeslo, jej zvou různí umělci coby ctitele kořenného hraní, ať to byl Robert Plant ve slavném projektu s Alison Krauss nebo třeba Diana Krall.

Na svých webových stránkách nabízí hyperaktivní Ribot v tuto chvíli neuvěřitelných patnáct projektů skutečně všech žánrů. Ten momentálně asi nejaktuálnější je zároveň nejrockovější: trio Ceramic Dog. V něm jej doplňuje basista Shahzad Ismaily a bubeník Ches Smith. Přičemž všichni, samozřejmě včetně Ribota samotného, ve studiu i na pódiu fungují jako multiinstrumentalisté. Což rozšiřuje zvukové možnosti trojice daleko, ale opravdu hodně daleko za hranice standardního soundu kytarového tria.
Zatímco všechny ostatní Ribotovy projekty jsou čistě hudební a protagonista v nich realizuje svoje muzikantské představy o umístění vlastního rukopisu v různých kontextech, Ceramic Dog na novém albu YRU Still Here? přináší velmi silný rozměr nehudebního, totiž slovního sdělení. Zdá se totiž, že k obnovení kapely a natočení alba nepřivedla Ribota ani tak muzikantská jako spíš občanská potřeba. A hlavně to, čemu nelze říct jinak než nasranost. Protože jeho v pravém slova smyslu plivance na nešvary současného světa, plného náboženských, politických a všeobecně válečných konfliktů, to vše násobeno darebáky v čele i nejvlivnějších států, ty nemají daleko k punkovým komentářům, za jaké by se nemusel stydět ani Jello Biafra.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture MARC RIBOT'S CERAMIC DOG (USA)
Top