Detail info
Close

VLADIMÍR MERTA & ONDŘEJ FENCL

VLADIMÍR MERTA & ONDŘEJ FENCL

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Základní stavební kamen českého písničkářství Vladimír Merta a dvakrát mladší klavírista a kytarista Ondřej Fencl (Hromosvod, 5P Luboše Pospíšila, Schodiště…) pokračují v čilém koncertování napříč republikou. Kostru playlistu tvoří Mertovy kultovní písně ze 70. a 80. let (Astrolog, Omamná květina pravdy, Dlouho se mi zdá..., Kocovina, Praha magická, Vzdálené výstřely, K pětadvaceti, Staré dopisy…).

V jistém smyslu se v duu s klavírem a druhou kytarou jedná o návrat k písničkovosti, tak jak ho protagonista předvádí na aktuálních albech Domilováno a Imagena. Ta mimo jiné znovu dokazují, že Merta nepatří do starého železa a má co říct nejen skrz své dávné hymny.

A jak došlo ke kooperaci napříč generacemi? „Ondřej Fencl napsal email, že by mi rád poslal desku jeho kapely Hromosvod. Já na to: Přijď dnes večer do klubu Kaštan, mám tam koncert. Zahrajeme si a je to! A bylo to,“ vzpomíná Merta na iniciační zážitek z jara 2011. „Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně.“ Vřele přijaté vystoupení pak vyústilo do dlouhodobější spolupráce.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture VLADIMÍR MERTA & ONDŘEJ FENCL
Top