Detail info
Close

Eric Clapton Tribute w/ CLIFF STEVENS (CA)

Eric Clapton Tribute w/ CLIFF STEVENS (CA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

V pátek 14.12. a v sobotu 15.12.2018 zavítá do Mersey celosvětově ceněný Eric Clapton Tribute band v čele se slavným bluesovým kytaristou Cliffem Stevensem. Zážitek z koncertů této skupiny je téměř k nerozeznání od originálu, a proto pravidelně vyráží na evropskou a severoamerickou tour.

Sobotní koncert bude zároveň oficiální afterparty po koncertu The Sweet, kteří vystoupí v Sono Centru.

Cliff Stevens, původem z Kanady, se věnuje hudbě profesionálně více než 35 let. Jako většina bluesových kytaristů, strávil také on většinu kariéry po boku mnoha kapel a okusil si hraní jak před 14 000 diváky, tak před 14 opilci. Mezi jeho největší vzory a zdroje inspirace patřili hlavně Johnny Winter a samotný Eric Clapton. Nejkrušnější období kariéry si prožil na přelomu 70. a 80. let, kdy koncertoval dlouhé měsíce 6 dní v týdnu. Aby vše ustál, kombinoval hojně alkohol s drogami. Náročný životní styl si ovšem vyžádal svou daň a Cliff si musel dát pauzu.
Stevensova sólová kariéra nabrala na obrátkách od roku 1998, kdy vydal dvě písně Said the Wrong Thing a Crying My Heart Out, které se objevily na kompilačním CD s názvem Preservation Blues Review. Roku 2009 vydává svoje debutové album pojmenované jednoduše Cliff Stevens, které v hitparádě New CD chart strávilo 18 měsíců v TOP 100. Na albu je 15 písní a prestižní Gala Lys Blues jej dokonce nominovala na album roku. Real Blues Magazine zařadil album do 10 nejlepších v Kanadě vydaných toho roku a samotného Stevense do 10 nejlepších bluesových kytaristů. Píseň Don’t Walk Away z téhož alba byla navíc nominována na nejlepší originální píseň. Se svým precizním kytarovým i hlasovým projevem je považován za nejlepšího interpreta Claptonových písní.

Loni Stevens nahrál svoje druhé sólové album Grass Won’t Grow, jehož písně nám přijede představit.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Eric Clapton Tribute w/ CLIFF STEVENS (CA)
Top