Detail info
Close

TAL GAMLIELI (IL)

Rachot Production uvádí...
TAL GAMLIELI (IL)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Tal Gamlieli Trio - Jazz z izraelské kuchyně s kurdským kořením

Izrael je jazzovou velmocí - a velikáni jako Avishai Cohen představují jen špičkou ledovce. Zatímco Cohenovi předkové jsou ze Španělska, Řecka a Polska, o 15 let mladší basista Tal Gamlieli vyrůstal v komunitě jemenských, marockých a kurdských přistěhovalců poblíž Jeruzaléma.

Od evropské matky převzal lásku ke klasické hudbě, zatímco po otci zdědil hudební geny kurdských předků. Etnická pestrost je motorem celé izraelské hudební scény: "Za silný rytmický tah vděčíme jemenské i kurdské hudbě, latinské rytmy jsou pro nás přirozeností," vysvětluje Gamlieli, který uvádí jako inspiraci Charlie Hadena i brazilského skladatele Antonio Carlose Jobima. Brzy poté, když absolvoval konzervatoř v Bostonu, se zařadil mezi nejrychleji stoupající naděje světového jazzu, čehož dokladem je výroční cena nejvýznamnějšího jazzového časopisu Downbeat. Jako hosta ho na koncerty přizval světoznámý pianista Danilo Perez, loni vydal se svým triem debutové album Dania. Pro jeho hudbu jsou typické silné melodie i rytmická pestrost, čerpající ze středního Východu i jižní Ameriky, jasně čitelné komponované pasáže vyvažují imaginativní improvizace. Významného ocenění dosáhl i v pedagogické rovině - Gamlieli je ředitelem hudebního oddělení umělecké Akademie v Jeruzalémě. Jako hosté na jeho album přispěli saxofonisté Stan Stricklend a Marco Pignataro i trumpetista Avishai Cohen.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture TAL GAMLIELI (IL)
Top