Detail info
Close

ŽLUTÝ PES + ČERNÝ PETR (M. Forman, ČSSR 1963)

ŽLUTÝ PES + ČERNÝ PETR (M. Forman, ČSSR 1963)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Středočeské kulturní léto v GASK

ŽLUTÝ PES
ČERNÝ PETR

18:00 Žlutý pes 
Česká rocková kapela, působící od roku 1978. Jejím zakladatelem a frontmanem je Ondřej Hejma. Skupina zahrála množství koncertů, získala Zlaté desky a Ceny akademie populární hudby Anděl. Mezi hity skupiny patří písně Sametová, Modrá je dobrá, Náruživá.

19:30 Černý Petr – režie Miloš Forman, ČSSR 1963 
Černý Petr je jedním z prvních filmů Československé nové vlny a zároveň hraným debutem jejího nejznámějšího představitele, Miloše Formana. Titulním hrdinou je mladík, který nejistým krokem vstupuje do dospělosti. Pracuje v obchodě, kde má za úkol hlídat, aby nikdo nekradl, ale bohužel nemá dost odvahy zloděje chytit nebo alespoň napomenout. Po práci tráví čas s přáteli i s rodiči, ale s nikým si příliš nerozumí. Jejich rozhovory sestávají z banalit, nezodpovězených otázek a monologů bez pointy. Místo uceleného příběhu je nám představena řada volně spojených epizod, v nichž Forman portrétuje své hrdiny při každodenních činnostech a snaží se zachytit ducha doby. Příznačný je absurdní humor a trefnost pozorování každodenního života. Filmu dodává na přesvědčivosti jeho dokumentární charakter, který spočívá v nenásilné režii a obsazení některých rolí neherci.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture ŽLUTÝ PES + ČERNÝ PETR (M. Forman, ČSSR 1963)
Top