Detail info
Close

DÄLEK (USA)

Rachot Production uvádí...
DÄLEK (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Jedno ze světově nejoceňovanějších uskupení experimentálního hip-hopu Dälek se na cestě z festivalu Pohoda zastaví v Praze!

Dälek jsou hlasité zvukové monstrum, které se nemilosrdně razí cestu vpřed. Představte si surovost Godflesh, nepředvídatelnost Aphex Twin, eleganci Massive Attack, taneční vibrace The Young Gods a rozmlžené kytarové vazbení My Bloody Valentine. K tomu přidejte temné industriální beaty připomínající Einstürzende Neubaten a tepavou energii uvědomělému rapu po vzoru Public Enemy.

Na koncertě Dälek to dostanete všechno najednou v ohromné kouli syrové energie Maximální často až fyzický zážitek, intenzivní střet s hlukovou vlnou a neklidnými komentáři. Disonantní hluky svádějí nekonečné souboje s tvrdými beaty. Striktní hip-hop versus psychedelické třeštění. Temná atmosféra špinavých nočních ulic. Beznadějná samota a izolace uprostřed toho nejlidnatějšího města. Od roku 1998 kdy se dali dohromady zůstává jejich hudba dráždivým tajemstvím.

"Dälek hrajou hip-hop pro lidi, co nenávidí hip-hop," tvrdí jedna z recenzí. "Jisté je, že v základech Dälek je ten nejtvrdší, prapůvodní hip-hop" tvrdí druhá. "Je to vlastně hip-hop v tom nejčistším slova smyslu," říká MC Dälek.

Vydávají na labelu Mika Pattona Ipecac, spolupracovali s krautrockovou legendou Faust, The Young Gods, Techno Animals a řadou dalších. Na festivalu Pohoda se letos představí ve společném projektu se švédským freejazzovým saxofonistou Mats Gustafssonem. Do Prahy přijíždí s aktuálním albem Endangered Philosophies.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture DÄLEK (USA)
Top