Detail info
Close

BARRY ALTSCHUL 3DOM FACTOR (USA)

JAZZ MEETS WORLD
BARRY ALTSCHUL 3DOM FACTOR (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Jazz Meets World 2018

Barry Altschul 3dom Factor (USA)

Barry Altschul - bicí / Jon Irabagon - saxofon / Joe Fonda - kontrabas

Bubeník Barry Altschul, kterému bylo 6. ledna 75 let, je šedou eminencí jazzu – je známý hlavně mezi avantgardou kvůli hudbě, kterou dělal před mnoha lety. To se však mění díky usilovné práci se starými i novými partnery. „The 3dom Factor” (Tum) je jeho první kapelnické album od poloviny 80.let, s mladistvým saxofonistou Jonem Irabagonem, který se stal hybnou silou Altschulova nedávného obrození, spolu s veteránem basistou Joem Fondou. V triu se tito hudebníci k sobě ohromně hodí, swingují i hrají free. Všechny skladby s výjimkou jedné, jejichž autorem je Barry Altschul, svědčí o důkladných studiích solidních melodií, které přetrvají. Jsou zde výtečné nové verze skladeb „Irina”, něžné balady Barryho Altschula nahrané před 30 lety a „Natal Chart”, rozmarné exkurze ještě starší provenience. Z nových skladeb jsou to titulní, nesmělá poklona syntaxu tria Sonnyho Rollinse, a „Oops”, jakési pointilistické kalypso (více Rollinse, vyabstrahovaného). Barry Altschul je do hry absolutně pohřížen, což umocňuje účinnost alba.
V druhé polovině šedesátých let doprovázel Barry Altschul klavíristu Paula Bleye. V roce 1969 byl zakládajícím členem skupiny Circle, ve které spolu s ním hráli ještě Anthony Braxton, Dave Holland a Chick Corea. Později spolupracoval i s dalšími hudebníky, mezi něž patří Sam Rivers, Kenny Drew nebo Pepper Adams.
Jon Irabagon se v Praze představil v koncertní sérii JMW dne 2.10.2015 se skupinou Mostly Other People Do the Killing. Joe Fonda si zahrál na JMW v Praze 29.11.2012 v kapele Michaela Musillamiho Pulse Ensemble.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top