Detail info
Close

SPIRITUÁL KVINTET – vánoční koncert

SPIRITUÁL KVINTET – vánoční koncert

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

SPIRITUÁL KVINTET

Přinášíme vám vánoční koncert české hudební legendy! Jedna z posledních možností vidět legendu na scéně.

Spirituál kvintet si připomene letos na podzim šedesát let na scéně. První česká folková skupina oslaví svoje narozeniny v dubnu 2020 deseti posledními koncerty v pražské Lucerně a rozloučí se po šedesáti letech se svými fanoušky.

Spirituál kvintet byl založen na podzim 1960 čtyřmi členy Vysokoškolského uměleckého souboru. Nesporným přínosem se stal příchod Karla Zicha o něco později. V této době vzniklo také první elpíčko - Písničky z roku raz dva, první česká folková deska, čerpající z domácích historických pramenů. Veřejný debut se konal v roku 1962 na Mezinárodním jazzovém festivalu v Karlových Varech. V začátcích své tvorby kapela pravidelně vystupovala v Divadle na Zábradlí, nebo v divadélku Ateliér ve Spálené ulici. Spirituál kvintet se také několikrát vítězně prosadil v již existujících přehlídkách folkové a country hudby (Porta, Zlaté Tele) a natočil první česky zpívané snímky (LP sampler Písně amerického západu). V polovině 70. let dochází k významným personálním změnám - na sólovou dráhu se vydává Karel Zich, který se na sklonku života ke Spirituálům opět vrátí. Výraznou posilu v tomto období představuje příchod bratrů Nedvědů a Ireny Budweiserové.

Skutečnou raritou je koncert z roku 1990, kdy si na Václavském náměstí v Praze se Spirituál kvintetem zazpívali hned dva prezidenti - Václav Havel a George Bush st. Spirituál kvintet je nejdéle fungující českou kapelou a i po 57 letech je jejich hudba stále žádaná a oblíbená u posluchačů všech věkových kategorií.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top