Detail info
Close

VICTORIA HANNA (IL)

Rachot Production uvádí...
VICTORIA HANNA (IL)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Victoria Hanna
Izrael | R+

Jedno z největších překvapení festivalu Respect 2017 se vrací do Prahy. Přirovnání u dcery rabína divoce rapující starověké židovské texty klamou, přesto si transcendentním uměním izraelské voice artist zaskočený svět pomohl: u Victorie Hanna není prý troufalé myslet na Laurií Anderson, Meredith Monk, Diamandu Galas nebo Bobbyho McFerrina.

Victoria Hanna, která loni vydala své teprve první album, zvěsti o křičící, se slabikami si hrající a recitující zpěvačce, herečce a performerce se v uplynulých letech šířily po jejích newyorských koncertech, vokálních workshopech a vystoupeních na prestižních festivalech. Naprostou senzaci pak vzbudily dva loňské videoklipy se skladbami Twenty two (22) letters a The Aleph-bet song (Hosha’ana), inspirovanými posvátným kabalistickým dílem Kniha stvoření (Sefer Jecira), připisovaným Abrahamovi. Deset sefír odkazuje k deseti cestám, skrze které Bůh stvořil svět, a dalších dvaadvacet jsou písmena hebrejské abecedy. Pro úplnost: Victoria pracuje také s Písní písní, sbírkou milostných textů z dob krále Šalamouna a choreografie vychází z kabalistického učení, spojující každé písmeno s jinou částí lidského těla.
Za hip hopovým rytmem a elektronickým podkresem stojí producent Tamir Muskat z nám dobře známého Balkan Beat Boxu. Zvuk alba ovšem vychází ze širších podnětů: soudobá hudba, tradice Středního a Blízkého východu, smyčcový kvartet a akustická skupina. Dcera jeruzalémského rabína, vyrůstající v duchovní víře ultra ortodoxní náboženské komunity odstřižené od sekulární společnosti, revolučně překračuje náboženská tabu: když necháme stranou odvážné využívání nejposvátnějších knih a hip hop, jako žena třeba nesmí zpívat před mužským publikem.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture VICTORIA HANNA (IL)
Top