Detail info
Close

THE JESUS AND MARY CHAIN / UK

THE JESUS AND MARY CHAIN / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

The Stooges, the Ramones, Einstürzende Neubauten, The Shangri-Las: eklektická škála vlivů, všech těch, kteří inspirovali bratry Jima a Williama Reidovy ze skotského Lanarkshire k založení The Jesus and Mary Chain. Během pár let se stali jednou z nejvlivnějších kapel své éry. Po několikaletém mlčení ale kapela natočila novou desku a 13. října ji v Praze představí fanouškům v Lucerna Music Baru.

Jejich průlomový debut Psychocandy (1985) byl doprovázen erupcí tvořivé energie a neustálými spory obou bratrů. Jejich úspěch pomohl labelu Creation Records k získání nejvíce kritikou opěvovaných skupin, od My Bloody Valentine k Oasis a Super Furry Animals, jeden z prvních bubeníků JAMC Bobby Gillespie si svou historii psal sám s Primal Scream.
V roce 1998 ale jejich bratrské spory vykulminovaly a JAMC se odmlčeli. V době jejich absence se na scéně objevovaly desítky kapel, které JAMC imitovaly. V roce 2007 se JAMC vracejí na koncertní podia za doprovodu speciálního hosta, herečky Scarlett Johansson.
Práce na albu Damage and Joy (odkaz na anglický překlad výrazu schadenfreude) započaly v září 2015, s producentem Youthem, který kromě diplomatických aktivit mezi sourozenci hrál i na basovou kytaru během společných sessions v Londýně, Dublinu a ve španělské Granadě.
Alan McGee – opět jejich manažer – sdělil světu zprávu o jejich albu v listopadu 2016 a nová skladba Amputation zazněla v éteru o pár týdnů později.
Album ‘Damage and Joy’ je velkým triumfem. “Na téhle desce je nejvíc zajímavé to, co zní z reproduktorů. Udělat dobrou desku ve dvaceti dvou letech je úspěch, ale když je vám padesát a něco jako nám, je to takový malý zázrak.”

Pozor, začíná se dříve!
18:00 - doors open
18:40 - Cold Cave
19:50 - The Jesus and Mary Chain

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Změny a upozornění

ZMĚNA: THE JESUS AND MARY JANE / UK 13.10.2017 18:30 Lucerna Music Bar, Praha

ZMĚNA:
Z technických důvodů dochází ke změně začátku koncertu britské kultovní skupiny THE JESUS AND MARY JANE / UK v termínu 13.10.2017, původně s otevřením klubu od 18:30 hod., a v místě Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha 1
  Klub otevře o půl hodiny dřív už v 18:00 hod., samotný začátek produkce se posouvá  na 18:40 hod. Datum a místo koncertu zůstávají beze změny. Prosíme, přijďte včas!

Časový harmonogram / Time Schedule
18:00 otevření klubu / door open

18:40 support COLD CAVE / US
19:50 THE JESUS AND MARY JANE / UK

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a není potřeba je vyměňovat. Uhrazené vstupné se nevrací.

Za vzniklou situaci se omlouváme a děkujeme za pochopení.

Reklamační oddělení TICKETPORTAL


Top