Detail info
Close

GOGO PENGUIN / Blue Note / UK

Rachot Production uvádí...
GOGO PENGUIN / Blue Note / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

GOGO PENGUIN
Velká Británie | OM

NOVÉ ALBUM A HUMDRUM STAR (Blue Note)

Vzrušující pulzující jazz ovlivněný elektronikou Proměnlivé lámané beaty, telepatická souhra a slabost pro hymnické melodie. To vše přispívá k nezaměnitelnému zvuku GoGo Penguin, kapely považované za vůbec nejzajímavější počin, který se na britské scéně v posledních letech objevil.
Složením by mohlo jít o typické klavírní trio, ale zatímco melodické a harmonické nápady a struktura skladeb vycházejí z klasiky a jazzu, rytmy čerpají z elektronické hudby. Právě toto setkání protikladů činí akusticko-elektronický zvuk GoGo Penguin tak vzrušující a vytváří tolik působivou a emocemi nabitou hudbu, která čerpá z opojné kombinace vlivů od umělců jako Brian Eno, John Cage či Squarepusher, ale i z atmosféry deštěm zmáčených šedivých ulic Manchestru. Jejich debutové album Fanfares bylo nominováno na nejlepší jazzové album v Gilles Peterson’s World Wide awards a BBC Music ho komentovalo slovy: „GoGo Penguin se zdají být předurčeni k velkým věcem.” Jejich nahrávka V2.0 (Gondwana Records) se stala albem roku 2014 v rámci prestižních britských cen Mercury Prize. V loňském roce vydali na Blue Note ceněné album Man Made Object.

Gogo Penguin tvoří:
Chris Illingworth – klavír, klávesy
Nick Blacka – konrabas
Rob Turner – bicí

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture GOGO PENGUIN / Blue Note / UK
Top