Detail info
Close

PRAŽSKÝ VÝBĚR, support: Našrot

PRAŽSKÝ VÝBĚR, support: Našrot

Datum: 27. září 2024
Místo: Dům kultury Šumperk
Adresa: Fialova 416/3, Šumperk

Vstupenky

pátek
27
zář. 2024
19:30
PRAŽSKÝ VÝBĚR, support: Našrot

Informace o akci

Legenda české hudební scény, skupina Pražský výběr, míří do Šumperka! V pátek 27. 9. 2024 vystoupí v prostorách KD Šumperk v původním složení v čele s Michaelem Kocábem, Michalem Pavlíčkem, Vilémem Čokem, Klaudiusem Kryšpínem a Jiřím Hrubešem. Zazní průřez skladeb z alb Straka v hrsti, Výběr a Běr a také skladby v novějších úpravách.

Rocková formace Pražský výběr byla založena v roce 1976 klávesistou a zpěvákem Michaelem Kocábem. Ve druhé polovině 70. let se orientovala na jazz rock, který byl v té době populární. Na začátku 80. let přistoupila k celkové změně stylu, tehdy působila jako jedna z nejvýznamnějších českých novovlnných skupin. V letech 1983–1986 byl Pražský výběr režimem zakázán, ke koncertování a vydávání alb se mohl vrátit až ve druhé polovině 80. let. Po roce 1989 vystupovala skupina spíše sporadicky, větší množství koncertů znovu pořádala až po roce 2000. Mezi lety 2006 – 2012 kapela nefungovala, v mezičase však koncertoval Pražský výběr II založený Michaelem Kocábem. Reunion původní sestavy Pražského výběru byl oznámen v roce 2012, přičemž takto koncertují doposud.

Program večera zahájí Našrot, jedna z nejdivočejších českých HC-crossoverových part, před revolucí téměř kultovní soubor všech ochmelků, grázlů a jiných pochybných existencí. Na jejich koncerty chodili svorně a pospolu máničky, punkeři i skini a nebylo mezi nimi žádných bouří.“ Vznik této kapely se datuje do roku 1988. První dva roky vystupovali pouze na undergroundových akcích. Později začali vystupovat i oficiálně a vydávali desky. O tom, že jim to dost dobře hraje i dnes, se budete moct přesvědčit v právě v Šumperku. Zahrají v sestavě: Petr Hrabalik „Hraboš“(zpěv, kytara), Tomáš „Ceemek“ Hájek (kytara), Jiří „Martha“ Dvořák (baskytara), Josef „Jouza“ Bárta (bicí)

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture PRAŽSKÝ VÝBĚR, support: Našrot

Na mapě

google maps
Top