Detail info
Close

MAMADOU DIABATE & PERCUSSION MANIA (BF/ CO/ SI)

JAZZ MEETS WORLD
MAMADOU DIABATE & PERCUSSION MANIA (BF/ CO/ SI)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Mamadou Diabate & Percussion Mania (Burkina Faso / Kolumbie / Slovinsko)

Mamadou Diabate - balafon, zpěv / Yacouba Konate - balafon, zpěv / Igor Bezget - kytara / Seidou Dao - djembe / Hamidou Koita - bicí, perkuse / Bayron Cortes - basová kytara

Mamadou Diabaté & Percussion Mania očarují publikum kouzlem afrických rytmů

Těkající, pestrobarevná, polyrytmická souhra dvou balafonů a dalších perkusí, spolu s přístupnou písňovou formou skladeb, prohřeje předvánoční Prahu. Koncert nadnárodního ansámblu tvořeného hudebníky z Burkiny Faso, Kolumbie a Slovinska proběhne 13. prosince 2022 ve Futurum Music Baru.

Mamadou Diabaté (*1973) z Burkiny Faso (nepleťme si ho se jmenovcem z Mali, hrajícím na koru, i když oba hudebníky spojuje stejná virtuozita a původ v místních rodech griotů - trubadúrů a kronikářů), patří k nejuznávanějších hráčům na západoafrický xylofon – balafon. Navíc přesvědčí i svými pěveckými kvalitami.
Diabatův projekt Percussion Mania je naprosto unikátní a jeho název opravdu výstižný. Diváky totiž nestrhne „pouze“ jeden virtuóz na balafon, ale rovnou dva. V úchvatném polyrytmickém předivu se prolíná umění Mamadouovo se hrou jeho neméně talentovaného bratrance Yacouby Konatého. Vzletné rytmické konstrukce navíc podporují hráč na africký buben djembe Seidou Dao a s klasickou bicí soupravou Hamidou Koita.
Ačkoliv hudba ansámblu koření v Západní Africe, další odstíny jí dodává sympatická nadnárodnost sestavy. V elastických basových linkách si s Afričany skvěle rozumí Byron Cortes, narozený v kolumbijské Bogotě a momentálně působící ve Vídni. Léta se věnuje afrobeatu, ale do celkové mozaiky přidává i svoje nejen latinské, ale také funkové a rockové zkušenosti. Důležitou součástí sehraného muzikantského kolektivu je kytarista Igor Bezget původem ze slovinského Mariboru, známý spoluprací s Jure Pukl Virus Quintet, The Gypsy Swing Band či sólovým albem The Fusion Mantra (2008) s prvky jazzu, funku a world music.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top