Detail info
Close

Španělská fiesta

LOSINY FEST 2024
Španělská fiesta

Datum: 24. července 2024
Místo: Zámek Velké Losiny
Adresa: Zámecká 268, Velké Losiny

Vstupenky

středa
24
čvc 2024
19:00
Španělská fiesta
Zámek Velké Losiny

Velké Losiny

Informace o akci

Španělská tanečnice Virginia Delgado s doprovodnou skupinou. Paella od španělského kuchaře Enriqueho a skvělá vína.

Komplentí program LosinyFest 2024: ZDE

 

Virginia  Delgado

Virginia Delgado, tanečnice, choreografka a pedagožka původem z Madridu, se tanci věnuje od svých 12 let. Své vzdělání získala na taneční škole Triana a proslulé škole Amor de Dios, jež doplnila studiem klasického tance na Královské konzervatoři v Madridu. Je držitelkou titulu ze španělského tance a flamenca udělovaného španělskou asociací ACADE. Studovala u věhlasných tanečních mistrů, mezi něž patří mj. Isabel Quintero, Maestro Ciro, Rafaela Carrasco, Penélope Pasca, Paco Romero, Daniel Doña a Manuel Reyes. Klasický balet a současný tanec studovala u Karen Taft, Dagmary Brown a Elii Camino. 

V roce 2005 získala II. místo v kategorii Danza Española na mezinárodní taneční soutěži Roseta Mauri. V roce 2008 se se svým nově vytvořeným tanečním souborem Con Aire Flamenco zúčastnila tradičního festivalu Epidaurus v Dubrovníku, a během několika následujících let festivalu Ibérica a festivalu Colores Flamencos, pořádaných v různých městech v České republice. V roce 2011 se podílela na dalších dvou projektech, a sice představení Vuelvo por mis Alas (Vracím se pro svá křídla) o básníkovi Federicu Garcíovi Lorcovi, založeném na původní myšlence kytaristy Petra Víta a interpretovaném hercem Tomášem Hanákem, a dále představení Al Alba pod hudebním vedením kytaristy Morenito de Triana. V roce 2012 Virginia uvedla své autobiografické dílo Sobre mis Pasos (Mé kroky), v němž zpracovala část svých zkušeností jakožto umělkyně. Představení vzniklo z podnětu Laetitie Rigaud. V roce 2013 vytvořila první flamencový taneční soubor v Česku, Compañía de Danza Flamenca Virginia Delgado, se kterým představila svůj projekt Mujeres. Zároveň se stala součástí uskupení Flamenco Experience 6, v němž se propojuje flamenco s jazzem. V říjnu 2016 se podílela na projektu Pasajes společně s Blancou Perdiger v rámci zvláštní spolupráce s tanečnicí Lupi. V roce 2018 přichází Compañía s novým představením nazvaným Aire, sondou do ženské intimity. Během festivalu Mezinárodní den flamenca 2019 je uvedeno představení Dreaming Carmen, společný projekt s tanečnicí Irene Álvarez. V tomto období Virginia zároveň spolupracuje na díle v oblasti action painting s malířem Emiliem Fornieles. V současné době Virginia Delgado působí jako vyučující na své škole v Praze a k tomu pořádá kurzy tance v různých městech po Evropě.

/zdroj: https://www.virginiadelgadoflamenco.com/

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Španělská fiesta
picture Španělská fiesta

Na mapě

google maps

Doporučené

Top