Detail info
Close

DAVID HELBOCK THE NEW COOL (AT/ DE)

JAZZ MEETS WORLD
DAVID HELBOCK THE NEW COOL (AT/ DE)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

David Helbock The New Cool (Rakousko / Německo)

David Helbock - piano, electronics / Sebastian Studnitzky - trumpet, electronics / Arne Jansen - guitar, electronics

David Helbock zahraje „nově a cool“

Z našich pódií dobře známý rakouský, mezinárodně uznávaný pianista David Helbock představí 22. února 2022 ve velkém sále pražské Novoměstské radnice nový projekt. Aktuální album i trio nese výstižný název The New Cool a pianista jeho prostřednictvím opět předefinoval svůj zvuk. Cool ovšem neznamená, že se hudebníci nedokáží pořádně rozparádit.

Titul The New Cool vyvolá asi u každého jazzového příznivce představu nějaké soudobé variace na stylotvornou vlnu cool jazzu. Právem. Nápovědu nabídne už úprava skladby Angel Eyes, kterou David Helbock zařadil do repertoáru. Vždyť tahle píseň Matta Dennise z roku 1946 se např. díky verzi Cheta Bakera stala cool jazzovým standardem. Jako dalšího inspirátora navíc David Helbock jmenoval i Lennieho Tristana (1919-1978), cool jazzového pianistu a génia volné improvizace.
V případě Davida Helbocka ovšem nejde o žádnou „hurá modernizaci“ cool postupů, ale o hudbu vytvořenou s hlubokým vhledem do tematiky a zároveň s potřebným množstvím originality. Pianistovo trio navíc hraje muziku skutečně současnou, neváhající – citlivě a decentně - využívat k úpravě zvuku nástrojů elektronická efektová zařízení.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Změny a upozornění

ZMĚNA: DAVID HELBOCK THE NEW COOL (AT/ DE) 22.02.2022 19:30 Novoměstská radnice, Praha

ZMĚNA:
Z technických důvodů se v rámci série Jazz Meets World přesouvá koncert skupiny DAVID HELBOCK THE NEW COOL (AT/ DE) z původního termínu 22. 2. 2022 od 19:30 hodin v místě Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, Praha 2 na nový, náhradní termín: 23. 2. 2022. Místo a začátek koncertu zůstává beze změny.

Zakoupené vstupenky na všechny termíny zůstávají v platnosti a není je potřeba vyměňovat.     
 

Za vzniklou situaci se omlouváme a děkujeme za pochopení!

P&J Music a Reklamační oddělení TICKETPORTAL


Doporučené

Top