Detail info
Close

MOJE PRVNÍ ŽIDOVSKÉ VÁNOCE

MOJE PRVNÍ ŽIDOVSKÉ VÁNOCE

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Hadar Galron
MOJE PRVNÍ ŽIDOVSKÉ VÁNOCE
Divadlo F. X. Šaldy Liberec
Režie: PETR SVOJTKA

Světová premiéra izraelské hry
Hadar Galron je současná izraelská režisérka, herečka a především dramatička, jejíž hra Mikve byla uvedena v mnoha zemích po celém světě (a v prosinci 2018 měla premiéru také v Malém divadle v Liberci). Vzhledem k tomu, že má tato autorka velmi vřelý vztah k České republice, rozhodla se napsat hru, která zpracovává osudy českých židovských rodin ve dvacátém století.
Ve středu jejího zájmu nestojí téma holocaustu, ale spíše to, co se zde dělo po válce. Řada lidí se musela po prožitých válečných hrůzách se svou židovskou identitou vyrovnávat – někdo se víry zřekl, jiný ji tajil, další emigrovali po roce 1948 do nově vzniklého státu Izrael. Hlavním tématem hry je tedy hledání identity v rodinách s židovskou tradicí. V dějinách českého divadelnictví nenajdeme mnoho podobných případů, kdy by světoznámý autor napsal hru přímo pro české divadlo. To, že Hadar Galron píše svou novou hru pro DFXŠ, je pro nás velkou ctí a jedná se o velmi očekávanou kulturní událost.
Premiéra 15. 10. 2021

Hrají: Michaela Loohniská, Markéta Tallerová, Štěpánka Prýmková, Martin Polák, Zdeněk Kupka, Václav Helšus,Karolína Baranová, Barbora Bezáková, Ondřej Kolín, Štěpán Mašík, Jan Peřina


Vstupné: 260,- 330,- 390,-

Pořad zařazen do programu  Senior pas DK.

Veškeré slevy lze uplatnit v pokladně DK Teplice a Krušnohorského divadla.


Divadelní představení uvádíme v rámci festivalu Teplický cimes – DNY ŽIDOVSKÉ KULTURY.

 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top