Detail info
Close

Hammond & Slavík / Jiří Slavík: Mateřština

Hammond & Slavík / Jiří Slavík: Mateřština

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Doug Hammond & Jiří Slavík
K setkání Douga Hammonda a Jiřího Slavíka došlo relativně před nedávnem, ale jejich společná tvorba zní, jako kdyby se znali desítky let. Komplexní pohled na umění a široký záběr je společný oběma. Slavík, jenž je o dvě generace mladší než Hammond, se tak dostává přímo ke zdroji hudební moudrosti, autentického zvuku a naturální kreativity. Hammond hrál po boku největších jazzových autorit a současně přišel s vlastní hudbou, která je postavena na rytmických prostorech a melodii; harmonie v ní nehraje zvlášť důležitou roli. Skrývá se za ní obrovské množství práce, bádání i životních zkušeností a všeobecného moudra.

Jiří Slavík & Marian Friedl & VUS Ondráš: Mateřština
Ověnčen cenou Anděl v kategorii world music se multiinstrumentalista Jiří Slavík pustil do koncertního provedení svého alba Mateřština, jež si na housle, violu, cello, kontrabas, klarinet, cimbál a klavír nahrál prakticky sám. Album je výjimečné kombinací folklorní syrovosti, využíváním autentických prvků lidové hudby a přístupu zkušeného soudobého skladatele a aranžéra. Pro živé provedení Mateřštiny Slavík spojí síly s Marianem Friedlem a umělci z proslulého orchestru lidových nástrojů VUS Ondráš, jediného profesionálního souboru svého druhu u nás, jehož počátky sahají až do roku 1954.

INFO:
• zdarma děti do 6 let bez nároku na vlastní sedadlo
• Info pro ZTP/P: osoby ZTP/P dle platného ceníku, doprovod jedné osoby zdarma na přístavek
• pro vozíčkáře místa vyhrazena, bezbariérový přístup zajištěn
• rezervace vstupenek ZTP/P: vstupenky@jazzfestbrno.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Hammond & Slavík / Jiří Slavík: Mateřština
picture Hammond & Slavík / Jiří Slavík: Mateřština
picture Hammond & Slavík / Jiří Slavík: Mateřština
Top