Detail info
Close

Mezinárodní týdny tance 2019 - GALA

Mezinárodní týdny tance 2019 - GALA

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium
Mezinárodní týdny tance 2019 – GALA

Ve všech dosavadních třiceti dvou ročnících festivalu jsme se snažili vždy shromáždit nejkvalitnější komorní ukázky z „moderního“ repertoáru profesionálních – tedy kontinuálně a systematicky pracujících uměleckých těles. Jedině takové instituce jsou schopné shromáždit perspektivní a kvalitní tvůrce, inscenační a produkční týmy a interprety a vytvořit jim stabilní inspirativní prostředí a korektní pracovní a sociální podmínky. Taková umělecká tělesa mohou účinně napravovat vážná traumata: obecnou POVĚDOMOST o tanečním žánru a DOSTUPNOST tanečního divadla na rozsáhlých územích ČR.

Takže letošní „úroda“: zahraničním hostem je Royal Fehervár Ballet – nový umělecký koncept Attily Egerháziho, kterého známe už dvacet let ze spolupráce s Baletem Praha Junior, kromě toho strávil sedm let na českých jevištích při transformaci Baletu Jihočeského divadla. Poprvé se podařilo shromáždit zástupce všech tří Národních divadel – všechno jsou to fragmenty, resp. duety z kmenového repertoáru: Brno představí práce svého uměleckého šéfa Mária Radačovského Ostrava Itzika Galiliho, a Praha Maura Bigonzettiho. Juniorské umění bude reprezentovat – stejně jako v minulých ročnících Bohemia Balet Taneční konzervatoře hl. m. Prahy s premiérovým dílem své rezidentní choreografky Berangére Andreo a Balet Praha Junior Tanečního centra Praha, konzervatoře – gymnázia s dvěma ukázkami z kmenového repertoáru od Attily Egerháziho a svého absolventa Šimona Kubaně.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top