17. MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY

17. MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY

POZOR! NOVÝ TERMÍN!

21. a 22. SRPEN 2020

Rodinný festival
na ostrově u Dolejšího mlýna v jihočeských Miroticích,

pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Mgr. Ivany Stráské a náměstků hejtmanky JUDr. Josefa Knota a Pavla Hrocha.


Ostrov ožije divadlem a hudbou letos v srpnu!

Těšíte se na 17. ročník divadelně-hudebního festivalu „Mirotické setkání loutek a hudby“? Pohádkový ostrov v jihočeských Miroticích letos zažije další změnu! Původní termín byl plánovaný na 5. a 6. června. Z důvodu pandemie a následných vládních opatření měníme termín na 21. a 22. srpna!

Fanoušci divadla, hudby a všemožných uměleckých i sportovních aktivit si ale opět přijdou na své. V šapitó a na venkovní scéně se budou postupně střídat divadelníci a hudebníci. Letos nebudou chybět ani Stand up komici, baletky a tanečnice a určitě přijde i kouzelník!

Propojení dětského světa se světem dospělých zůstává hlavním tématem festivalu“, řekl zakladatel festivalu Ladislav loisa Tomeš, ale zároveň dodal, že festival letos zažije určité změny. „Změna je život, proto letos věnujeme větší prostor divadlu pro dospělé ve večerních hodinách“.

A kdo letos promění ostrov na pohádkový ráj? Bajaja, Trautenberg, nebo Maxipes Fík? Tohoto nelehkého úkolu se s plnou vervou zhostí fenomenální Divadlo VÍTI MARČÍKA, Divadlo BUŘT & Honza Hakr, Eva Hellerová Hodinková & Chodící dřevo a také Mirotický divadelní spolek I TOTO. Grandiósní marionetové představení „Matěj a čerti“ slibuje Divadlo LokVar. Všichni bez rozdílu věku se také mohou těšit na dva večerníčkovské hity. Divadlo POHÁDEK zahraje nově nastudované „Krkonošské pohádky“ a Divadlo KRAPET přiveze obřího „Maxipsa Fíka“. Kouzelník a iluzionista RADEK BAKALÁŘ bude čarovat a baletní víly z FLASH DANCE LABUŤ ostrov umělecky roztančí. V pátek večer zahraje ještě jednou Víťa Marčík, tentokrát „Středověká mystéria“. Sobotní večerní program začne úspěšným zábavným pořadem „NA STOJÁKA“. Diváci se mohou těšit na svérázný humor Arnošta Frauenberga a Karla Hynka. Celým festivalem Vás opět provede oblíbený herec a improvizátor Radek Daniel Pokorný.

K dvoudenní divadelní hostině na ostrově neodmyslitelně patří hudební vystoupení. Smlsnete si na kapelách zakázaÝovoce, EL GAUČO, MAREK DUSIL BLEND, AJETO, ŽIVELNÁ POHROMA a na kytaru zahraje písničkář Aleš Petržela. V rytmu těchto kapel můžete tančit a skákat, ale také relaxovat. Podle dalšího vývoje a vládních nařízení budeme dodržovat různá omezení. Zatím jsme program přizpůsobili do 23hodiny.

Současně s hlavním programem mohou malý i velcí využít zážitkový doprovodný program. V areálu ostrova najdete nejenom výtvarné dílny, ale také dílnu hudební, divadelní, loutkářskou a řezbářskou. Během dne mohou návštěvníci festivalu zavítat do památníku malíře Mikoláše Alše a legendárního loutkáře Matěje Kopeckého. Umělecký mini jarmark a osvědčenou stage s domácím občerstvením letos doplní nový gurmánský catering Pajdora. V případě tropických teplot vás osvěží hasičská fontána a adrenalin Vám zvedne Martin Komárek, mistr světa v timbersportu.

Díky věrné podpoře partnerů, mecenášů, kamarádů a všestraných umělců vznikne na ostrově již po sedmnácté oáza kvalitní zábavy pro všechny generace.

Navštivte o prázdninách Mirotice a v této zvláštní době různých omezení zažijte pohádkový návrat do dětských let.

Těšíme se na Vás.

MSLaH

Top